El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, per a coordinar conjuntament polítiques turístiques en les comarques valencianes.
Colomer ha ressaltat la cordialitat de la reunió, que ha qualificat de “interessant, necessària i productiva, on s’ha reafirmat la voluntat de coordinar-nos entre institucions per a impulsar el turisme”.
Colomer ha apuntat que, durant la reunió, “hem estudiat la situació turística de la província i hem abordat els plans de Dinamització i Gobernança Turística previstos en cinc espais de la província de València”. En aquesta línia, ha incidit “en la importància de la seua engegada per a la vertebració del territori, així com en l’objectiu d’incorporar noves mancomunitats per al pròxim any”.
El titular de l’Agència Valenciana del Turisme, ha recordat que els plans de Gobernança i Dinamització Turística per a les mancomunitats de la Comunitat “són fruit de la gobernança col·laborativa de tots els agents implicats en el sector turístic, tant públics com el sector empresarial”, per açò ha destacat que aquests plans “són un exemple del que representa l’aliança pública i privada per a treballar per un mateix objectiu, que és reforçar l’economia turística i el gran potencial de la Comunitat Valenciana”.
En l’actualitat, s’està treballant en l’engegada cinc plans de Dinamització i Gobernança Turística en la província de València. En concret, tres d’aquests plans es van engegar el passat any: a la Vall d’Albaida, Alt Túria i la Ribera, i en 2017 s’han iniciat dos nous plans de Dinamització i Gobernança Turística a La Safor i el Camp de Morvedre.