El diputat de Medi Ambient i president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha visitat hui la zona de l’incendi forestal de la Marjal dels Moros, en el terme municipal de Sagunt, per valorar els danys a la llum del dia i ha declarat que el treball dels bombers “va evitar una veritable catàstrofe ecològica”.
La zona amenaçada per les flames és “una zona d’especial protecció per a les aus i un indret d’altíssim valor paisatgístic, un aiguamoll dels pocs que queden en la zona nord de l’Horta de València”, ha afirmat el diputat de Medi Ambient qui ha reconegut que, en les seues paraules, “al principi estàvem preocupats que poguera estendre’s més enllà del terme de Sagunt i que entrés en el terme de Puçol”.
“Els vents van complicar molt l’atac de l’incendi i sols permetia entrar per les vores de les flames o la cua”, ha explicat Bort, a més de declarar que “tot sembla que va ser provocat”.
Bort ha explicat que el treball dels bombers, una vegada posades fora de perill les persones i les infraestructures, va ser prevenir les possibles conseqüències mediambientals. Així, es va procedir a fer una crema controlada per a preservar masses importants, no afectar a habitatges i preservar tot el possible l’hàbitat de les aus aquàtiques”.
El treball dels bombers, d’una banda, va ser fer cremes controlades per evitar majors danys i afeccions i, per una altra, fer seguiment i controlar amb línies d’aigua molt llargues perquè el foc no poguera estendre’s.
“Gràcies a l’esforç dels bombers durant el dia d’ahir i al seu immillorable treball, hui queden moltes llacunes intactes i no hem de lamentar danys personals i en infraestructures. Al costat dels nostres efectius cal reconéixer el treball dels bombers forestals de Generalitat, brigades de la Diputació de València, medis aeris de GVA i la col·laboració del Consorci Provincial de Castelló, que han sigut claus per a controlar aquest incendi, que podria haver sigut una autèntica catàstrofe ecològica”, ha conclòs Bort.