- El museu de la Diputació reflexiona sobre les llengües i els diferents alfabets a través d’una exposició temporal que obri les seues portes el 17 de febrer
- “Experiències vitals a través del llenguatge. Persones i fets, desitjos i necessitats que salven ací tota diferència unides per un llenguatge universal, l’art” destaca la diputada del MuVIM, Glòria Tello.
17/02/2022
Fidel al seu precepte de ser un dinàmic centre cultural, el MuVIM oferix als seus visitants una nova exposició des de dijous, 17 de febrer, ‘El signe universal de Clara Amado’.
La Sala Jerònima Galés del museu acull esta mostra amb la qual l’artista catalana Clara Amado reflexiona sobre les llengües i els diferents alfabets. Com ella mateixa afirma, “el conjunt de símbols, formes i moviments harmònics que presente en esta col·lecció d’alfabets, realitzats amb diferents tècniques, de pintura, gravat, litografia, collage i estampació digital, completa el desig de mostrar part del meu sentiment cap a ells”.
Tailandés, armeni, àrab, hebreu, cingalés, nepalés, hindi, tagal, birmà, xinés… són algunes de les cal·ligrafies representades en esta col·lecció, que conformen una xicoteta torre de Babel «vincles de les meues vivències a través de quasi 42 anys» reconeix Clara Amado.
“Experiències vitals a través del llenguatge. Persones i fets, desitjos i necessitats que salven ací tota diferència unides per un llenguatge universal, l’art” destaca la diputada del MuVIM, Glòria Tello.
En la proposta que Clara Amado exposa ara al MuVIM, l’idioma universal, que d’alguna manera unix a tots els pobles, llengües i races, amb els seus símbols, línies, traços, trets, formes, és en realitat tot un conjunt en moviment per a arribar a la partitura musical, la que ens unifica a través de les seues notes, i que fa que en el món puguem entendre’ns a través de la música.
Clara Amado
Formada en pintura, art gràfic, pintura mural i educació visual a Espanya, Itàlia i Mèxic, esta artista barcelonina ha realitzat exposicions individuals a España, Itàlia, México, Jordània, Síria i el Líban. Ha participat en més de 28 exposicions col·lectives a nivell internacional, en biennals i tallers de pintura i art gràfic. Les seues obres es troben en diversos museus i col·leccions privades dels cinc continents.