- Durant 2020 i 2021, la comarca ha rebut ajudes de l’àrea provincial de Mobilitat Sostenible, dirigida per la diputada Dolors Gimeno, per a la redacció de projectes de vies de ciclovianants i la seua execució posterior
- Este divendres es presenta a les alcaldies l’avantprojecte d’Urbanització i ordenació de trànsit no motoritzat al Camí Reial des d’Albal (CV-33) fins a València
28/04/2022
L’àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València ha destinat entre 2020 i 2021 un total de 465.550 euros per a la redacció i execució de projectes, dels quals 403.050 són per a l’execució de vies de ciclovianants i 62.499 a ajudes en la fase de redacció dels projectes.
Les ajudes, incloses en l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació, “tracten d’augmentar els desplaçaments saludables i segurs entre les localitats creant una xarxa que reforce la modalitat amb altres mitjans de transport a través de les ajudes a la planificació i realització dels projectes”, ha explicat la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.
Catarroja en 2020, Mislata, Burjassot, Puçol, Alboraia, Foios i Massalssafar en 2021, a més de l’agrupació de municipis de Silla, i l’agrupació d’Alfafar, Sedaví i Massanassa, han rebut des de 4.000 fins a 20.000 euros en la convocatòria per a la redacció de projectes de vies ciclopeatonals.
Respecte de la convocatòria de 2021 per a l’execució de vies ciclopeatonals, Alboraia ha rebut 43.091 euros per al projecte de millora de la mobilitat intermodal de l’estació de metro del Palmaret, des de l’avinguda de l’Orxata i les avingudes Germans Machado i Alfauir de València; i 59.959 euros per al projecte de millora de la seguretat viària i itinerari de ciclovianants en la CV-311, també al seu pas per Alboraia. Massalfassar, per a l’execució del projecte ‘Camí a la mar’, amb l’enllaç de la CV-300 amb la V-21 al seu pas pel terme municipal mitjançant la via de servei de la Gombalda (CV-32), amb una inversió de 300.000 euros.
Camí Reial
D’altra banda, este divendres es presenta a les alcaldies l’avantprojecte d’Urbanització i ordenació de trànsit no motoritzat en el Camí Reial des d’Albal (CV-33) fins a València, ja que com explicà en el seu moment la diputada Dolors Gimeno, “la Diputació de València és, per les seues competències per a la promoció d’infraestructures viàries i pels seus objectius de suport als xicotets municipis, l’organisme públic idoni per a escometre este projecte”, demandat pels municipis a través de la Mancomunitat de l’Horta Sud.
El Camí Reial de Madrid és una via construïda a finals del segle XVIII, de gran importància logística en connectar ciutats perifèriques amb l’interior peninsular, donant suport al seu traçat puntualment sobre la calçada romana ‘Via Augusta’. Posteriorment, al segle XX es va designar com a N-340.
Concebuda de caràcter interurbà, el desenvolupament progressiu de les urbs limítrofes va anar configurant la via en la malla urbana, convertint-la en un eix dinamitzador de les economies locals de part de València i les poblacions d’Alfafar, Benetússer, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell i Silla.