El Patronat de Turisme i els municipis que participen en l’edició de Fitur que dóna començament aquest dimecres oferiràn nombroses activitats de promoció per a donar a conèixer els productes turístics valencians.
Entre les activitats que es desenvoluparan, del 20 al 24 de gener, destaquen les demostracions gastronòmiques, les actuacions folclòriques i les presentacions als mitjans de comunicació i professionals del sector de l’oferta turística dels diferents municipis de València. En la plaça central de l’estand de València Turisme es presenta el dimecres a les 17:15 l’oferta del Patronat de Turisme de la Diputació de València de la mà del president Jorge Rodríguez i la diputada Pilar Moncho. El divendres 22, projectaran els seus vídeos promocionals en aquest mateix espai La Mancomunitat de la Valldigna i Xàtiva. El dissabte 23, Algemesí presenta els seus “tornejants ibastonets”, Alzira farà el mateix amb les seues festes de Moros i Cristians, hi haurà balls populars i rondalla de la Valldigna, una mostra de tradicions de Gandia, i animació de la Mostra Internacional de Mim de Sueca. El diumenge 24 es veurà dansa regional amb indumentària tradicional acompanyada de tabal, dolçaina i cant d’albaes” organitzada per Bétera i balls folclòrics a càrrec del grup Cantessis Vells de Requena i cercavila de les Festes de la Verema, de Requena.
Presentacions professionals
El dimecres 20 de gener, en la sala de premsa de l’estand, Algemesí presenta el seu projecte per a l’any 2018 per a ser seu de la reunió internacional ICCN/UNESCO, Ribera Turisme explicarà les seues propostes, Algemesí una guia virtual i Riba-Roja deTuria el seu Museu Visigot del Pla de Nadal. Aqueix mateix dimecres, La Mancomunitat de la Valldigna presenta les seues Rutes naturals accessibles, festivals i la cova de Bolomor, Gandia exposarà el seu programa “Gandia 16”, i Bétera explicarà el seu App turística. El dijous 22, en la mateixa sala, presentarà la seua Mostra d’Embotit l’Ajuntament de Requena, escalada amb motor el municipi de Chulilla, les rutes de turisme familiar el del Puig de Santa María, i Bunyol els seus atractius turístics. Finalment, el divendres 22 seran Potries la que presente la seua Ruta de l’aigua i Museu de la ceràmica, Cullera la City Tour, Alzira exposarà les seues iniciatives turístiques, Aiora reforçarà el consolidat cort de la mel i Llíria l’I Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música de Llíria “El Desenjazz”.
Demostracions gastronòmiques
El dimecres, dia inaugural de la fira, la Mancomunitat de la Valldigna oferirà a les 13:00 una degustació d’arròs al forn amb cigrons i panses realitzada per l’Associació de Comerciants de la Platja de Tavernes. A les 13:30 serà Gandia la que presente la seua fideuà elaborada pel CdT gandiense, i Sueca servirà paella valenciana cuinada pel restaurant Ri-Ra a les 16:00. El dijous 21, seguiran les degustacions amb plats de la terra. El restaurant Ri-*Ra de Sueca farà paella valenciana a les 13:30, el restaurant El Mirador del Castell de Xàtiva farà un arròs al forn per a degustar-ho a les 16:30, i el restaurant Torres de Ciriaco presentarà una preparació de Coctelería creativa by Ciriaco a les 17:45. El divendres 22, hi haurà tast de mel d’Aiora a les 11:30 i LaArrocería del Huerto de Santa María oferirà una degustació de fideuà” d’ànec amb foie i boletus a les 13:30. El dissabte 23, seguiran amb més tastos de mel d’Aiora a diferents hores del dia, fideuá de Gandia, paella de Llíria cuinada pel restaurant Tapes i Arròs a les 15:00, i orelletes i cocs fines oferides per l’Ajuntament de Bétera a les 17 hores. El diumenge 24, la secció gastronòmica que clausurarà la fira serà la d’Embotits, plats típics i dolços de Requena.