L’Àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València i la consellería d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, han arribat a un acord per a treballar conjuntament en la conservació del patrimoni cultural en els municipis valencians.
En una primera reunió mantinguda entre el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, han acordat establir una estratègia comuna perquè les intervencions en matèria de patrimoni cultural es realitzen de forma coordinada entre les dues administracions.  Les línies de treball marcades permetran coordinar les línies d’ajudes econòmiques que tant Diputació com Generalitat destinen als municipis perquè actuen en la protecció dels seus elements patrimonials i culturals. La conselleria i la Diputació estudiaran de manera conjunta l’aplicació de les seues partides pressupostàries reservades per a protecció del patrimoni a aquells projectes que són prioritaris. En aquest sentit, els projectes que tindran preferència en les inversions seran aquells que estan protegits per les figures de Bé d’Interès Cultural o Bé de Rellevància Local.  El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha assenyalat que aquesta primera reunió “forma part del nou model col·laboratiu de treball de la Diputació de València i la Generalitat, i servirà per a planificar projectes de restauració del patrimoni en benefici dels municipis de la província de València”.
Per la seua banda, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha indicat que la comunicació fluïda amb la Diputació permetrà unir esforços en la recuperació del patrimoni, repartir millor els recursos econòmics que tenim i evitar el solapament de les administracions”. S’ha constituït un grup de treball amb tècnics d’ambdues administracions i un calendari de reunions que concretaran i programaran les actuacions més urgents i les reparacions més necessàries.