La Diputació ha subscrit aquest matí un conveni de col·laboració amb la Generalitat i altres entitats valencianes per a l’assessorament i realització d’actuacions conjuntes en el desenvolupament de la Ruta de la Seda.

La vicepresidenta de la Diputació, María Josep Amigó, ha anunciat que la institució provincial ha decidit donar el primer pas en els actes que començaran el pròxim mes de juny col·laborant amb l’estrena de la novena simfonia de Beethoven en la Llotja de València.

La interpretació d’aquesta obra, a càrrec de la Banda de Músics Professionals de Llíria, l’Orfeó Universitari, els barítons Albert Montserrat i José Antonio López, la mezzosoprao Marina Rodríguez-Cusí, i la soprano Isabel Monar, suposa l’estrena mundial de la transcripció del músic i compositor edetano Juan Vicente Mas Quiles.

A l’acte al que han assistit els representants de la Conselleria de Cultura, de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, la Universitat de València, el centre UNESCO València, el Col·legi d’Art Major de la Seda i la Cambra de Comerç significa per a Amigó un fet rellevant atès que “la cogobernación entre Administracions és important per a fer coses importants per a València”.

La vicepresidenta ha mostrat la seua il·lusió per presentar en un edifici tan emblemàtic com és la Llotja el concert de Beethoven per a banda i col·laborar perquè “la ruta de la seda cal posar-la en valor i donar-la a conèixer a la ciutadania”.

A més, Mª Josep Amigó ha dit que “la Diputació considera que ha de treballar amb la resta d’Administracions per a posar en valor la nostra ciutat, els nostres pobles i comarques, com és la nostra obligació”.

Pròximes actuacions

Durant el mes de juny se celebraran activitats entorn de la ruta, que tindran lloc en la Llotja, eix de la ruta de la seda, com la Multaqa de les tres cultures, organitzada per Unesco València, del 8 al 12 de juny amb el lema “Calma i Pau”.

La Llotja acollirà també la presentació d’una nova marca de la seda; s’ha organitzat un fòrum de la càtedra xinesa bolcat als empresaris i a explotar les possibilitats econòmiques de la Comunitat; es presentarà un CD amb el títol “Mar de seda”, de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria; i el 4 de juny el concert de la novena simfonia de Beethoven, a càrrec de la banda de Llíria, amb la col·laboració de la Diputació.