Les exposicions itinerants dels museus de Prehistòria i Etnologia, així com de la Unitat de Normalització Lingüística, continuen el seu recorregut pels municipis valencians durant els mesos d’estiu en l’aposta de la Diputació de promocionar la cultura en els municipis valencians.
Des de l’Àrea de Cultura assenyalen que la itinerància de les mostres fomenten la vida cultural dels municipis i garanteixen el dret dels ciutadans a tenir igualtat d’oportunitats també en l’accés a la cultura, independentment del lloc on residisquen o la grandària de la seua població. Entre les exposicions del Museu d’Etnologia destaca “Faixa roja faixa blava. La pilota valenciana”, que explica les diferents modalitats del joc valencià, els seus elements, regles i indumentàries amb un caràcter didàctic. Es pot visitar fins al 24 de juliol a Piles, del 27 de juliol al 4 de setembre a Bocairent, i del 7 de setembre al 16 d’octubre a Bétera. El Museu del Molí de l’Aigua, a Quartell, acull fins a l’11 de setembre la mostra “Rituals de festa i foc”, amb noranta fotografies sobre les festes de la Comunitat Valenciana. A més, des del 14 de setembre al 2 d’octubre es podrà visitar a Xàtiva. El 16 de setembre, l’exposició “Festes valencianes” viatjarà a Saix fins al 23 d’octubre. Es compon de 51 fotografies del segle XX sobre diferents festes de la Comunitat. La producció “València en blanc i negre” és una exposició de seixanta fotografies sobre la ciutat de València des de 1860 fins als anys seixanta en el segle passat. El Museu Comarcal de l’Horta Sud a Torrent albertará aquesta mostra des del 21 de setembre al 30 d’octubre.
Exposicions Museu de Prehistòria
“Les dones a la prehistòria” s’acosta a determinats aspectes de la vida diària emmarcada entre les primeres societats caçadores, recol·lectores i pescadores, i l’Edat de Bronze. És una producció del Museu de Prehistòria i es pot visitar en l’Ajuntament de Benagéber des del 14 de juliol al 5 de setembre. Per la seua banda, la mostra “Fotoibers” podrà visitar-se durant els mesos de juliol i agost a Ademús, i al setembre en el municipi de Chelva. L’exposició reuneix mig centenar de fotografies, seleccionades d’entre més de 470, capturades en els nou jaciments de la Ruta dels Ibers. Amb aquesta exposició culmina el projecte “Fotoibers” que va nàixer com a concurs de fotografia digital per a impulsar els nou jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers: Castellar de Meca, el Molón, Kelin, Castellet de Bernabé, el Tossal de Sant Miquel, la Bastida de les Alcusses, Tos Pelat, Puntal dels Llops i la Seña.
La intenció del Museu de Prehistòria amb aquesta proposta expositiva és posar el patrimoni arqueològic valencià a l’abast de tots els ciutadans a través de la fotografia.
Mostra Unitat de Normalització Lingüística
“Connectats pel valencià” és la mostra impulsada per la Unitat de Normalització Lingüística que es podrà visitar del 12 al 30 de setembre en el Centre Jove del Mercat a Mislata.
En ella, s’arrepleguen les campanyes de promoció del valencià dels ajuntaments, de la Diputació i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. L’horari és de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00.