L’Auditori Luis Peiró de Montaverner serà escenari aquesta vesprada, a partir de les 19:00 hores, de l’acte de cloenda de la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, MON·DOC, que aquest any ha celebrat la seua huitena edició i que una vegada més compta amb el recolzament de la Diputació de València a través del Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC).

El certamen conclourà amb una gala, conduïda per la periodista Lydia Arenós, en la que es lliuraran els premis i a la que assistirà el diputat de Cultura, Xavier Rius, així com representants de CulturArts i la Filmoteca de València, entre d’altres. Durant l’acte de clausura es projectarà el documental Hijos de la Tierra, guanyador del Goya 2016 al millor curtmetratge documental, que serà presentat per Sandra Iraizoz, directora de producció de la pel·lícula documental.

Xavier Rius ha manifestat el seu recolzament i el de la corporació provincial a Montaverner “i a totes les localitats que aposten per projectes culturals singulars” que serveixen “per a difondre cultura i la potencialitat creativa dels autors”, ha reivindicat.

Al llarg dels dos darrers caps de setmana, un total de nou treballs han estat presentats en aquest cicle, cinc llargmetratges i quatre curts, que lluiten per ser mereixedors del Premi Mon·Doc. Es tracta de les produccions¡Dejadmellorar! El genocidio olvidado, En Granada es posible, 9 días en Haití, Garbanzos con azúcar, Joana Biarnés, Una historia cautiva, Gertrudis, Pequeñas mentiras piadoses i Les mamàs belgues.

Aquests audiovisuals s’han projectat en sessions d’entrada gratuïta i, en molts casos, han comptat amb els seus directors per a presentar els documentals i debatre entre els assistents al ‘passe’.