El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha presentat l’estudi de viabilitat per a la definició i adequació d’itineraris ciclo-peatonals locals i comarcals emmarcats dintre del projecte «Camins a la Mar», que coordina la mateixa Diputació de València i que pretén interconnectar diferents localitats de la comarca entre si i crear una xarxa segura de connexió amb la platja que done servei al conjunt de la comarca, complementant alhora les connexions preexistents a nord i sud.
Durant aquesta reunió, a la que han assistit alcaldes, regidors i tècnics dels municipis de Rafelbunyol, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Museros, Massalfassar, Albalat de Sorells, Foios i Meliana, s’han analitzat les possibles connexions entre els municipis de l’Horta Nord i la mar, atenent a cadascuna de les quatre alternatives proposades, d’acord amb criteris d’accessibilitat i de viabilitat tècnica i econòmica.
Josep Bort ha explicat que durant els darrers mesos «hem estat treballant conjuntament amb els ajuntaments per definir una xarxa ciclo-peatonal que done resposta a totes les necessitats plantejades i puga valer com a pla director que guie les actuacions futures», ha indicat. En aquest sentit, el responsable de Medi Ambient s’ha felicitat «per la predisposició al treball conjunt i coordinat entre les administracions, que constitueix una garantia per optimitzar els esforços», alhora que ha defensat que «aquest tipus de projectes supramunicipals són especialment interesants per aprofundir en allò que ens beneficia a tots, en lloc de mirar només pels beneficis directes de cada municipi. Ara ja tenim un estudi de base que conclourà amb la definició de l’avantprojecte del camí a la mar entre la CV-300 i la platja de Massalfassar», ha destacat.
Les propostes presentades han estat el resultat del procés de participació dels diferents municipis implicats en el projecte, d’acord amb reunions tècniques que han permès determinar les necessitats de connexió entre municipis i les alternatives de connexió amb la mar, i que en alguns casos han comptat amb la celebració de diferents processos de participació ciutadana. Posteriorment, s’ha efectuat un treball de camp, recorrent els trams proposats i estudiant la viabilitat de les connexions formulades.
“Este estudi suma una nova visió que era necessària. S’han identificat qüestions que fins la data no s’havien posat sobre el paper. Ara és l’hora d’avançar per diferents vies per tal de fer-ho realitat, cada poble té les seues necessitats i oportunitats d’actuació i per tant les velocitats d’excussió no seran les mateixes però al menys amb açò garantim que els esforços vagen en una mateixa direcció” ha conclòs el Diputat.
«Camins a la Mar»
L’objectiu de la proposta de «Camins a la Mar», coordinat per la Diputació amb els alcaldes dels municipis participants (Massalfassar, Museros, Emperador, Albuixech, Massamagrell, Rafelbunyol, la Pobla de Farnals i Albalat dels Sorells, Foios i Meliana), era estudiar la viabilitat i definir un avantprojecte de traçat consensuat que determinara els itineraris ciclistes entre els municipis i la mar: un estudi que servisca de pla director per a l’execució futura de la xarxa. Amb aquest fi, cada municipi ha arreplegat les necessitats que han detectat sobre la mobilitat ciclista i les connexions entre itineraris existents. A partir d’aquest moment, es començà amb el treball de camp, es recorregueren els trams proposats, i es va fer l’estudi d’alternatives estudiant la viabilitat dels camins, per a finalment consensuar el traçat definitiu, que s’arreplega al present estudi que ha estat presentat als alcaldes.
Sobre les alternatives proposades de connexió a la mar, l’estudi ha conclòs en el major benefici i facilitat d’execució que suposa l’eix que connecta la CV-300 i la platja de Massalfassar, pel que aquest ha estat l’eix seleccionat per desenvolupar l’avantprojecte que clourà l’actual estudi.
Descripció | Mida | |
---|---|---|
Estudi de viabilitat «Camins a la mar» | 18.14 MB | |
Plànol connexions «Camins a la mar» | 8.28 MB |