El proper dissabte, 10 de juny, el Museu de Prehistòria de la Diputació de València acollirà l’acte de presentació del Grau d’Antropologia i Evolució Humana, elaborat conjuntament per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
El Museu de Prehistòria, l’Associació Valenciana d’Antropologia i altres instituts de renom al món de l’arqueologia i l’antropologia han recolzat la presentació d’aquest curs, donat que resulta un nou estudi universitari, que pot cursar-se a distància, i especialitzarà els nous estudiants en un corpus de coneixement molt important per al desenvolupament actual de l’antropologia, l’arqueologia i la història.
L’acte de presentació tindrà lloc al pati VI del Centre Museístic La Beneficència de València, i començarà a les 10:00 hores, amb la conferència “Més de dos milions i mig d’anys fabricant eines de pedra”, a càrrec de l’arqueòleg Miquel Guardiola Fígols.
Guardiola oferirà una conferència-demostració sobre l’evolució de les eines de pedra des de que els humans vàrem començar a fabricar-les, ara fa més de 2,5 milions d’anys. Posteriorment realitzarà una demostració de talla lítica en directe, així com una demostració d’encesa de foc amb fricció de fustes.
Més que antropologia
Aquest Grau constitueix una formació pionera atès que tracta l’antropologia des de la perspectiva cultural, social i evolutiva. Fins ara l’antropologia i l’evolució humana s’havien abordat per separat i aquest programa formatiu és el primer que permet als estudiants adquirir coneixements generals des d’aquestes àmplies dimensions del ser humà.
És una opció formativa orientada a aquelles persones interessats en l’estudi de la diversitat cultural, el patrimoni arqueològic, la cooperació, l’adaptabilitat de les formes culturals i l’evolució humana, el món de la gestió cultural i el turisme, els mitjans de comunicació, les noves tecnologies o els àmbits relacionats amb la creació i la innovació, així com en institucions de recerca i museístiques.