Aprendre les claus per a redactar el currículum, presentar-se en una entrevista de treball o saber què busquen les empreses del sector; en essència, tornar amb força al mercat laboral. El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha celebrat aquest matí l’acolliment al segon grup d’usuaris al servei d’acompanyament en la cerca de treball del Centre Municipal de Serveis Socials de Benimaclet.
Aquest programa naix de la col·laboració de la Diputació de València juntament amb l’Ajuntament i de la Mancomunitat de l’Horta Sud, proporcionant un assessor personal a majors de 30 anys en situació d’atur de llarga durada, a més de ser atesos pels serveis socials dels municipis de l’Horta Sud i València.
Aquesta unió entre administracions treballa per a aconseguir la inserció sociolaboral de 500 persones, la meitat de les quals són en la mateixa ciutat de València i la resta en municipis de la província. Així mateix, part de les persones beneficiàries d’aquest projecte són dones que actualment exerceixen la prostitució.
A més, aquest servei, aliança entre la Fundació Novaterra i Ingeus, garanteix que un mínim del 50 % dels usuaris trobaran treball, i que tots ells adquiriran habilitats i dinàmiques per a la cerca d’ocupació mitjançant un acompanyament integral i coordinat entre les administracions.
“Gràcies als plans de la Diputació, podem desenvolupar projectes per a atacar a l’atur de llarga durada, i ajudar a un sector de la societat que moltes vegades se sent ignorat”, ha expressat el diputat Altur, que aquest matí ha donat la benvinguda als nous usuaris juntament amb la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo i la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano.
Projecte pioner en la cerca d’ocupació
Aquesta actuació, pionera en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació, se centra en l’acompanyament personalitzat de cada cas, així com el seu seguiment. D’altra banda, el programa es complementa amb activitats grupals per a posar en pràctica les competències necessàries en la cerca d’ocupació.
El conveni contempla una partida de 605.000 euros (dels quals Divalterra aporta 363.000 i la Mancomunitat, com l’Ajuntament de València, 121.000). Així, amb aquesta partida es finança el nou projecte i, amb l’ajuda dels centres socials municipals, també detecta les persones susceptibles de ser beneficiàries.