La Diputació de València i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ampliaran la col·laboració encetada el passat exercici entre ambdues administracions per destinar recursos a la creació de nous centres socials. Així s’ha abordat durant la reunió mantinguda per la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, i la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Elena Ferrando.
Maria Josep Amigó ha destacat que la possibilitat d’ampliar aquest projecte de col·laboració que implica el treball conjunt de la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments «respon a la coordinació institucional establerta entre les distintes administracions i l’aposta decidida per les polítiques socials que compartim el Consell i el govern de la Diputació». La vicepresidenta ha insistit «en el nostre propòsit de treballar per les persones i aconseguir que la ciutadania dispose dels mateixos drets i oportunitats, independentment de quin siga el seu lloc de residència», ha subratllat.
Així mateix, Maria Josep Amigó també ha reivindicat «el propòsit de portar l’esperit i la lletra del Pacte del Botànic a cadascun dels nostres pobles i ciutats».
El desenvolupament d’aquest projecte conjunt requerirà de l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. En primer lloc, per a valorar les necessitats i prioritats identificades per la mateixa Conselleria, atenent sempre a criteris objectius; i, d’altra banda, en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional.
Inversió de 6 milions en 2017
En concret, en el pressupost de 2017 aprovat per la Diputació de València, la corporació provincial ha destinat un total de 5’6 milions d’euros a inversions socials, que comprenen obres en els municipis de Llíria, Sueca, Carcaixent i Paterna.
Aquestes inversions permetran posar en marxa un nou Centre d’Acolliment de Menors a Llíria; la construcció d’un Centre de Dia i Centre d’Integració i Rehabilitació de malalts mentals (CRIS) a Carcaixent; la finalització de la segona fase de la Residència i Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional intel·lectual a Paterna; i l’execució de la tercera fase de les dues edificacions especialitzades en atenció de persones amb diversitat funcional intel·lectual de Sueca que agrupen, d’una banda, un Centre de Dia i una Residència, i, d’altra, un Taller Ocupacional.
En aquest sentit, i tal i com ha explicat Maria Josep Amigó, la col·laboració entre administracions es produirà en tres nivells: «Els consistoris aportaran els terrenys, la Diputació invertirà en la construcció, i la Generalitat dotarà els centres de recursos per fer front a les despeses de funcionament i de personal».