L’antiga casa del mestre de El Rebollar s’ha convertit en un centre en el qual promocionar el món rural. La vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, ha visitat aquest espai emblemàtic, situat en la pedania de Requena, rehabilitat a través del pla provincial de Serveis i Obres Municipals (SOM).

“Aquest tipus d’iniciatives lligades al territori són imprescindibles per a assegurar la viabilitat dels nostres pobles d’interior”, ha destacat Amigó. En paraules de la vicepresidenta, “una bona mostra són els més de tres milions d’euros que ha rebut Requena des del canvi de govern de la Diputació”.

 

Aquesta millora de l’entorn, reivindicació històrica dels habitants de El Rebollar, ha transformat l’edifici on vivia el professor de la localitat en seu de l’alcaldia pedània i de la Fundació ‘La Luna del Tejo’, així com de la resta d’associacions que tinguen necessitat d’un espai físic.

D’aquesta forma, la fundació podrà disposar d’una seu per a dur a terme els seues tres grans projectes: l’anomenat ‘Llogarets Globals’, basat en atraure la tecnologia al món rural; el d’agricultura ecològica, amb l’objectiu de posar en valor l’agricultura tradicional; i un projecte mediambiental de protecció de la muntanya i les masies de la zona.

Amigó ha destacat un repartiment de les ajudes “basat en criteris objectius, perquè no poden haver-hi ciutadans i ciutadanes de primera i de segona”. “Així, des de la Diputació i des del govern del Pacte del Botànic tenim claríssim que amb una gestió eficaç i honesta es poden revertir moltes situacions d’injustícia”, ha afegit.

 

Durant la visita, els representants municipals han agraït la coordinació “contínua” entre administracions, a més de la cooperació en temes essencials com els serveis socials o l’educació pública, com l’ajuda que ha rebut el col·legi Lucio Gil Fagoaga dins del Pla Municipal de Millora d’Escoles.