• El programa, amb les reduccions d’aforament de públics que marca la normativa autonòmica, continua promocionant activitats musicals i de teatre a les comarques valencianes
  • L’àrea de Cultura de la Diputació de València aposta pel programa “Desconfinant la Cultura” per estimular el sector i les indústries culturals
  • Xavier Rius, diputat de cultura: “Les dificultats del moment no han de detenir les activitats culturals”

06/11/2020

L’àrea de Cultura de la Diputació de València continua apostant per “Desconfinant la Cultura”, un programa que acull actuacions en directe de música clàssica, antiga i popular, i de tots els estils, també rock valencià, i de teatre, per arribar al major nombre de municipis valencians.

En paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, “som conscients de les dificultats del moment, però entenem que la cultura no pot detenir les seues activitats. Per això, ‘Descofinant la cultura’ és una crida a tractar de normalitzar l’accés a la cultura, amb la imprescindible col·laboració dels ajuntaments”.

El programa s’ha ajustat a l’acompliment d’aforaments que marca la nova normativa autonòmica i vol reprendre actuacions anteriors que foren suspeses pel passat confinament. També s’han afegit noves activitats i concerts per tal de reactivar el sector cultural.

L’acció s’orienta especialment a les comarques valencianes, amb el conegut objectiu de l’àrea de cultura de la Diputació de descentralitzar la cultura i  convertir-la en un nexe de proximitat amb la ciutadania.

Les actuacions de novembre arrancaran hui, dia 6 a Ontinyent, amb l’actuació de Capella de Ministrers. Música tradicional amb el filtre instrumental propi d’esta formació d’excel·lents músics. Serà una activitat gratuïta a la sala Gomis d’Ontinyent, prèvia reserva de places.

D’altra banda, dins de les activitats que es celebren cada diumenge a la Beneficència, el dia 8 hi haurà dues sessions de teatre infantil, a les 11:00 i a les 12:45, a càrrec del grup Disparatario. Una activitat emmarcada dins del programa “Espanta la por” del Museu d’Etnologia, amb la col·laboració del SARC.

L’obra “La Maria no té por”, parla d’un viatge divertit i ple d’aventures, alhora que és un esforç per mantindre viu el bestiari popular valencià: el Butoni, l’Home del sac, la bruixa Pinta, el Banyeta i la Quarantamaula que portaran als xiquets i xiquetes al món màgic dels espantacriatures.

El segon cap de setmana de novembre s’obrirà el programa Desconfinant a Llíria, on podrem gaudir de l’actuació del reconegut grup valencià de pop-rock, Tardor. Dia 14, a les 20:00, en el Teatre S.M. La Primitiva de Llíria

L’endemà, dia 15, al pati de la Beneficència, en dues sessions que començaran a les 11:00 i a les 11:45, la xicalla gaudirà amb un espectacle àgil i participatiu amb les titelles de La Carreta Teatre, que representaran el conte La gallina dels ous d’or amb la gràcia del Joglar i el ritme dels Titelles.           

Dissabte 21, a Emperador (L’Horta Nord), la Xana Teatre representarà una obra especialment dirigida al més menuts. En Jaume I, al Teatre Municipal, a les 19:00h. Una recuperació de la història del poble valencià a càrrec d’un rei que ha perdut la memòria.

El dia 27, tindrà lloc una actuació molt especial de música de cambra, a càrrec del pianista Antonio Galera, acompanyat de la violinista Letícia Moreno, al Centre La Beneficència.

També al municipi de Vallada, a La Costera, el 28 de novembre, actuarà La Fúmiga. Ritmes trepidants i hiperactius amb vent i percussió d’influència balcànica.

El dia 28, al municipi de Senyera (Ribera Alta) ho farà una icona valenciana de la música popular, com és, Pep Gimeno, Botifarra. 12:00h.

Totes les activitats de ‘Desconfinant la Cultura’ han estat organitzades de manera conjunta pel Servei de Cultura i pel SARC, tots dos serveis de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

El programa ‘Desconfinant la Cultura’ s’allargarà fins a finals de desembre, amb noves activitats.