• La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha presentat hui, de forma telemàtica, el balanç de la campanya de platges de 2020 i el programa de renaturalització
  • Al llarg de 2020 l’Àrea de Medi Ambient ha oferit el servei de neteja a les platges de Puçol, el Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios, Meliana, el Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles

11/02/2021

La Secció de Platges de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha replegat 1.197,07 m³ de residus, principalment restes vegetals i plàstics, al llarg de la campanya de 2020. El servei oferix als municipis costaners, a més del condicionament higiènic de l’arena i de la recollida dels residus, la retirada de canyes, arrossegades per l’aigua al llarg dels rius i barrancs a conseqüència de les pluges torrencials, o en el cas de l’any passat la borrasca Glòria.

Al llarg de 2020 l’Àrea de Medi Ambient ha oferit el servei de neteja a les platges de Puçol, el Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios, Meliana, el Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles. És a dir, l’equivalent a una superfície de 407.175 m² i prop de 23 km de línia de costa.

El balanç de la campanya s’ha presentat hui de manera telemàtica per part de la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, qui ha volgut agrair “a l’equip humà de platges per l’esforç que ha fet en un any tan complicat, treballant diàriament durant els mesos de juliol i agost, per a millorar les condicions higiènic-sanitàries de les nostres platges”.

Així mateix, la vicepresidenta Amigó ha donat les gràcies “a Bellreguard per la cessió d’una màquina netejadora i per la ubicació del contenidor de residus al seu magatzem de la platja. També a Guardamar de la Safor i a la Pobla de Farnals per deixar-nos guardar la maquinària al seu magatzem municipal de la platja”.

Actualment, la Secció de Platges compta amb 12 mecànics-conductors fixos, el capatàs José Alcàcer, i la cap de Secció, Ana Pastor. La Secció disposa de 17 tractors, 15 màquines netejadores, 2 remolcs per a tractor, 3 camions per al transport de residus i 7 vehicles per al personal. Com també 2 caixes anivelladores i 2 canyers adquirits l’any passat.

ISO

Enguany, el servei de neteja de platges de la Diputació ha renovat la ISO 14001 (cada 4 anys cal renovar-la i anualment es revisa). El seu caràcter és exclusivament ambiental i certifica que, tant la neteja de les platges com el manteniment de la maquinària, es realitza amb el màxim respecte pel medi ambient i complint les normatives que ho regulen.

Sensibilització

Enguany també s’ha llançat la campanya “El corriol camanegre i l’ecosistema litoral” en l’àmbit escolar per difondre la importància de la protecció d’este ocellet, de les dunes i de la posidònia oceànica. D’altra banda, es posarà en marxa en vuit municipis el programa de renaturalització de platges i millora de l’hàbitat del corriol camanegre, de la mà de Seo/BirdLife, implicant a tota la societat.