La vicepresidenta Maria Josep Amigó avança que la nova Diputació va a potenciar i premiar els serveis que ofereixen les mancomunitats
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest matí un nou pla per al desenvolupament de polígons i àrees comercials en el transcurs de la sisena trobada comarcal que ha mantingut al costat de la vicepresidenta, María Josep Amigó, a Gandia, qui també ha avançat que la nova Diputació va a potenciar i premiar les mancomunitats “tal com ens vénen demanant els alcaldes en aquest tipus de reunions”.
Polígons industrials
El responsable de la corporació ha comentat als alcaldes que la Diputació de València ha de ser un agent actiu en la promoció econòmica per a generar noves oportunitats i llocs de treball”. En aquest sentit, el president ha assegurat que “estem treballant en un pla de millora i modernització de polígons i àrees comercials que es durà a terme a través de Imelsa per a millorar la pròpia infraestructura i modernitzar-los”. Així mateix, ha informat que la intenció de la Diputació és “que siguen línies de finançament en les quals participaran municipis i agents privats situats en els polígons”.
El president Rodríguez ha posat l’accent que la Diputació “ha de tornar a ser aqueixa eina útil per a pobles i ciutats”.
Reunions comarcals
Segons ha afirmat el president Jorge Rodríguez en la sisena reunió comarcal, que ha tingut lloc en la Casa de la Cultura de Gandia i que ha comptat amb la presència de responsables municipals de la Safor, “l’única manera de portar una Diputació és des d’a baix, escoltant als alcaldes”.
Per açò, va afirmar que “es va acabar la política teledirigida, la Diputació no ha de castigar o premiar. La seua tasca és servir, i anem a fer-ho seguint uns criteris transparents, clars i objectius que també podran ser debatibles”.
Pla d’Inversions Financerament Sostenibles
El president Rodríguez s’ha referit també al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles: “Els PIFS són una mostra de la nostra línia de treball objectiva, segueixen un criteri poblacional que serà corregit a l’alça. Decidim destinar aqueixos diners a les persones i no als bancs”, ha apuntat.
Jorge Rodríguez ha assegurat també que “anem a optar per desenvolupar menys plans però amb major quantia econòmica i més autonomia perquè cada municipi puga destinar aquestes ajudes al que més necessite, es van acabar els plans teledirigits, són els alcaldes els que han de decidir”. També ha fet referència als municipis xicotets, i ha recordat que “reben 50.000 euros mitjançant el PIFS, però en el pròxim pla se’ls atorgarà directament 150.000 euros”.
Transparència
El president Rodríguez ha posat l’accent que la transparència serà un dels pilars de la nova Diputació, i ha recordat que la Diputació va aprovar en la sessió plenària del passat dimarts la constitució d’un servei propi de transparència que es posarà al servei dels municipis.
Jorge Rodríguez ha precisat també que “la corporació va a seguir dues línies bàsiques: estar al servei de les persones i l’obligació de cooperar amb els municipis i amb la resta d’institucions”.
Mancomunitats
Per la seua banda, la vicepresidenta va coincidir amb les declaracions del president Rodríguez en afirmar que “no som diferencialistes, cal treballar per a fer més comarca i també potenciant les mancomunitats, i en açò va a apostar la Diputació”.
Així, ha informat que la Diputació impulsarà i recolzarà a aquestes corporacions i premiarà els projectes mancomunats . “Quant més prop del ciutadà es gestione els diners, més eficaços seran els serveis oferits”. Amigó ha comentat que l’aposta per les mancomunitats “com ens demanen els alcaldes” suposarà donar més suport a aqueixos organismes i premiar tots aquells projectes que impliquen millorar els serveis de les mancomunitats.
“Molts pobles presenten els mateixos problemes, per açò, hem de treballar junts. Es van acabar els antics projectes faraònics i les ajudes fitades”, ha manifestat.
Pressupostos i proximitat
Igualment, Amigó ha expressat la voluntat del Govern de “traure la Diputació al carrer, no esperar als alcaldes en els despatxos posat que la nostra obligació és acostar-nos a les comarques”.
“La forma en la qual anteriorment s’ha gestionat la Diputació no és l’adequada, per açò, en aquests primers 100 dies hem intentat fer canvis, i un d’ells ha sigut el d’acostar-nos a les nostres comarques”, ha declarat.
D’altra banda, la vicepresidenta ha expressat la voluntat de la Diputació de tenir en compte les peticions i els plantejaments dels alcaldes de cara a l’execució del pressupost del pròxim exercici.
Resposta positiva dels alcaldes
Per la seua banda, els alcaldes han valorat de forma positiva la proximitat de la Diputació i la nova política de crear menys plans, però amb major pressupost i major autonomia per als municipis. Igualment, han agraït la disposició del president Rodríguez i de la vicepresidenta Amigó per a escoltar les necessitats i problemes més urgents, que tal com s’ha plantejat en la reunió, se centren a millorar la xarxa de transport de la comarca, mètodes de treball per a aprofitar el medi ambient i millores d’infraestructures, entre altres assumptes.
La diputada provincial i alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha agraït el nou esperit de la Diputació que “creu en l’horitzontalitat i en la presa de decisions conjuntes”.
“El nou projecte de la Diputació parteix de les necessitats dels ciutadans”, ha asseverat Morant, qui també ha mostrat la seua voluntat que Gandia torne a la mancomunitat de municipis, ja que per a la nova corporació és important el treball conjunt i solidari que es realitza entre municipis”.
Serveis mancomunats
El president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i alcalde de L’Alqueria de la Comtessa, Salvador Femenía, ha agraït el fet que es vaja a apostar pels serveis mancomunats. Segons el parer de Femenía, “els serveis són més útils si s’uneixen els pobles”.
“Les mancomunitats ens tenim un proveïment econòmic per a poder realitzar una bona gestió, i que la Diputació ens done suport econòmic és molt important”, ha finalitzat.