La Unitat de Normalització Lingüística de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València presenta el CD de nadales “Done’m l’asguilando! Cançons populars del Nadal valencià” demà dimecres, 2 de desembre, a les 19:30 al Centre Cultural La Beneficència, seu del Museu Valencià d’Etnologia que també col·labora en l’acte.

La presentació consistirà en unes paraules a càrrec del diputat de Cultura, Xavier Rius, d’Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística i de l’antologador, Josep Vicent Frechina.

En acabant, la rondalla del grup Alimara interpretarà algunes cançons del seu repertori de Nadal. Durant l’actuació, es podran tastar dolços de Nadal.

“Done’m l’asguilando! Cançons populars del Nadal valencià” és un disc de nadales de grups de música folk i tradicional valencians compilades pel crític i investigador Josep Vicent Frechina.

Aquest treball té una significació doble: donar a conéixer una série de nadales de tot l’àmbit territorial valencià des del Pinós fins a Vinaròs i fer que sone el valencià als carrers i les botigues dels nostres pobles i enllaçar-ho amb les produccions musicals que ja va fer la Diputació de València, Nadal valencià I i II els anys 1979 i 1980.

De Botifarra a Fermín Pardo

Els intèrprets de les nadales seleccionades són: Pep Gimeno Botifarra, Dani Miquel, Alimara, Urbàlia Rurana amb Maurizio Martinotti, el grup de danses Carrascal d’Alcoi, Grup de danses del Pinós, L’Aljama, Ximo Caffarena, Cardaors, El So dels Barrejats, el grup de danses El Raval i el Grup de Restauració Folklòrica de València amb Fermín Pardo.

NOTA ALS MITJANS

Dia: Dimecres, 2 de desembre

Hora: 19:30

Lloc: Centre Cultural La Beneficència (C/ Corona, 36, València)