El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, s’ha reunit amb Francisco Blay García, de la Mancomunitat del Racó d’Ademús, per a abordar diversos projectes culturals entre els quals destaca el pla de dinamització cultural i turística “Territori-Museu Racó d’Ademús”.

Francisco Blay García va exposar el valor històric, artístic i patrimonial d’Ademús com “un territori que manté l’essència de segles anteriors i pot ser un referent etnològic d’un temps passat”.

Ademús és un dels enclavaments valencians més singulars de la pedra seca, perquè conserva moltes construccions originals, entre les quals destaquen forns i molins del segle XVIII en perfecte estat d’ús.

Suport i revalorització del patrimoni

El diputat de Cultura va explicar al representant de la Mancomunitat d’Ademús les noves línies de programació i subvencions que seran efectives a partir de 2016 entre les quals destaca la revalorització i projecció del patrimoni cultural valencià.

En aquest sentit, el diputat va comentar la necessitat d’impulsar projectes culturals que promoguen la transversalitat comarcal, és a dir que incidisquen en l’horitzontalitat del territori, de tal manera que interior i costa queden units per accions culturals, musicals i artístiques comunes.