El Museu Valencià d’Etnologia ha programat per a les pròximes setmanes el cicle Etnocinema 2016, que enguany complementa l’exposició antològica de Gervasio Sànchez i dóna una perspectiva dels conflictes i les seues repercussions socials des de quatre punts de vista.
El cicle està format per quatre peŀlícules i documentals, que es projectaran cada dijous des del 23 de juny fins al 14 de juliol a les 22 h. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.
Dijous 23 de juny, es projectarà Persépolis, una peŀlícula de dibuixos animats que tracta de la pujada dels fonamentalistes al poder a l’Iran en plena guerra entre l’Iran i l’Iraq.
El 30 de juny es mostraran Vidas rotas, que mostra la duresa i la valentia de les víctimes de mines antipersona a Cambodja, i Gervasio Sánchez, testigo de guerra, un documental de RTVE que segueix el fotoperiodista en un viatge a Sarajevo per a conéixer Adis Smajić, ferit per una mina antipersona quan tenia tretze anys.
La tercera projecció serà la del documental La guerra de sempre, inclòs en el cicle «Del Montgó a Manhattan, valencians a Nova York», que narra la situació de valencians que, en tornar d’Amèrica amb idees democràtiques, assumiren càrrecs institucionals abans de la Guerra Civil Espanyola.
Per últim, dijous 14 de juliol es projectarà En el valle de Elah, una peŀlícula nord-americana sobre les conseqüències de la guerra de l’Iraq en la família d’un soldat dels Estats Units.
Els darrers anys, el Museu Valencià d’Etnologia ha programat uns quants cicles de cine durant les darreres setmanes de juny i les primeres de juliol, sempre amb relació amb les mostres temporals exhibides durant el curs anterior. D’esta manera, s’han programat cicles d’Etnocinema com«Banda sonora» (2013, sobre l’exposició «Arriben bandes»),«Viatges de cine» (2012, sobre l’exposició «La ruta de la seda») o «Cicle de cine macedoni» (2011, relacionat amb l’exposició «Gitanos d’Hongria»).