Les brigades forestals de Divalterra treballen ja en la neteja i el condicionament del camí de Los Valladinos, en el terme municipal d’Enguera, que discorre des d’Enguera cap a Vallada i té un risc d’incendi elevat per l’existència de barrancs canalitzats.

La gerència de Divalterra, composta per Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, ha ressaltat que aquestes faenes «estan emmarcades en la campanya de prevenció i extinció d’incendis forestals, i ha incidit especialment en les zones on existeix un risc d’incendi major».

La gerència ha destacat la gran activitat de les brigades durant els mesos estivals: «en horari de matí es fan treballs de silvicultura, i per la vesprada es dediquen exclusivament a la vigilància. Els efectius també desenvolupen treballs de conscienciació a la ciutadania i informen de les prohibicions, si n’hi haguera, i donen consells per a minimitzar el risc d’incendi».

Faixa auxiliar

Concretament, els treballs que estan desenvolupant els efectius d’Enguera i Estubeny consisteixen en l’execució d’una faixa auxiliar d’entre 15 i 20 m a banda i banda del camí per a reduir el risc d’incendi. La faixa auxiliar servirà com a tallafocs i comença en el camí rural perquè l’impacte siga el menor possible en cas d’incendi. S’elimina el matoll progressivament respectant les espècies protegides i deixant peus arboris, cosa que s’anomena fracció de cavitat coberta.

El perímetre d’acció està comprés entre la partida de La Maravillosa ila carretera d’Ayora, i es preveu que els treballs en el camí, d’uns 3,5 km, acaben enguany mateix.