El ple de la Diputació de València ha aprovat de forma unànime un manifest amb motiu de la celebració el pròxim 25 de novembre del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona. En el document, la institució que presideix Jorge Rodríguez reclama un Acord Social, Polític i Institucional contra la Violència de Gènere perquè la lluita contra aquesta situació es convertisca en una qüestió d’Estat i es mantinga de manera permanent en l’agenda política.
Per aconseguir-ho, el ple de la Diputació de València reclama dotar de suficients recursos a les polítiques de prevenció i assistència social a les víctimes de violència de gènere, tant en les Comunitats Autònomes com en els Ajuntaments. D’aquesta manera, el manifest aposta per la creació d’un fons específic de suport als Consistoris per a reforçar la xarxa pública, impulsant el paper dels serveis municipals i dels centres de la Dona. Així mateix, es reclama la necessitat de dotar a l’Administració de Justícia de recursos suficients per a garantir la seua eficàcia.
El manifest subratlla que des de 2003, 800 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles, amb la qual cosa considera la violència de gènere com “una forma de terrorisme davant la qual la ciutadania hauria de respondre i no romandre impassible”. Per açò, el document aposta per l’ampliació de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, perquè s’incloguen totes les manifestacions d’aquesta violència i no solament les que es produeixen en relacions de parella com ocorre en aquest moment.
Mitjançant la signatura d’aquest manifest la Diputació de València mostra el seu ferm compromís en la lluita contra la Violència de Gènere, una aposta de l’actual equip de Govern, que des de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Esport, amb la diputada Isabel García, es treballa a través de diferents polítiques i iniciatives, tot amb l’objectiu d’eradicar aquest problema i lluitar per l’equitat entre homes i dones. De fet, la institució provincial ha destinat enguany un total de 800.000 euros en campanyes d’ajudes a municipis i associacions per a programes d’Igualtat.
En el manifest també es recorda a totes les víctimes mortals de violència de gènere, així com a tots els menors, als fills i filles de maltractadors, que han sigut al mateix temps víctimes d’aquesta violència. El document es presenta amb motiu de la celebració el pròxim 25 de novembre del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, impulsat per Nacions Unides per a conscienciar en la lluita contra aquesta problemàtica.