L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, engegarà un pla per a promoure la inserció laboral dels aturats de llarga durada majors de 30 anys en risc d’exclusió social, després de la seua aprovació avui en el Consell d’Administració de l’entitat.

Aquest programa es durà a terme, en una primera fase, en la mancomunitat de L’Horta Sud i en la ciutat de València, amb un pressupost global de 500.000 euros. D’ells, 300.000 els aportarà Divalterra, i els altres 200.000 seran a càrrec, a parts iguals, de l’ajuntament i la mancomunitat.

Segons informa la gerència de Divalterra, conformada per Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, “aquest programa està concebut com un servei d’acompanyament en itineraris d’inserció laboral, donades les característiques de la població a qui va dirigit, la necessitat de la qual és l’assessorament en totes i cadascuna de les fases que intervenen en la cerca d’una ocupació”.

Aquest servei de Divalterra es durà a terme mitjançant un servei de tutories personalitzades, en les quals cada tutor es farà càrrec d’un màxim de dos alumnes, amb l’objectiu de poder realitzar un acompanyament completament personalitzat que done resposta a les necessitats de cadascun dels beneficiaris.