Ador ha procedit a la renovació de prop del 80% de la xarxa sanitària d’aigua potable i clavegueram del casc antic del municipi gràcies als fons rebuts per part de la Diputació de València. Així ho ha traslladat l’alcalde d’Ador, Joan Faus, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquesta localitat de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.
En concret, a través dels fons rebuts en el marc del al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) dels exercicis 2015 i 2016 i del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2016 –abans anomenat PPOS– s’ha procedit a la substitució de les canonades de fibrociment, les quals venien prestant el servei durant més de quatre dècades, per canonades sanitàries que contribuiran a millorar la canalització de l’aigua i garantir la salut pública de tots els veïns i veïnes del municipi. Entre les vies intervingudes, destaca l’Avinguda Constitució i carrer Ermita (36.276 euros); la reposició de la xarxa d’aigua potable i pavimentació del carrer Del Carmen (91.769 euros); la renovació del tram de xarxa de distribució de la via Collao (8.934 euros); a més de la reparació del dipòsit del Calvari i subministrament de la bomba Edar Tarongers d’Ador (10.785 euros). Així mateix, durant els treballs realitzats també s’ha procedit a la revisió del clavegueram per al transport de les aigües residuals.
Maria Josep Amigó ha destacat «el treball i interès al llarg de molts anys» del municipi d’Ador «orientat a potenciar i restaurar el seu patrimoni. Un fet que els honra com a poble». En aquest sentit, ha explicat que aquesta aposta «ha permès aturar la barbàrie urbanística que hi havia projectada a la localitat d’Ador, i que d’haver-se executat de segur que hagués destrossat el meravellós paisatge que atresora aquesta localitat».
La vicepresidenta ha aprofitat la seua visita a la Safor per a manifestar que des de la corporació provincial «estem contents de poder recolzar el treball realitzat als municipis, especialment als més menuts, donat que disposen de majors mancances i limitacions». Per tal de fer front a aquesta situació, Maria Josep Amigó ha reivindicat «el nou model de repartiment dels fons provincials, el qual es regeix per criteris estrictament objectius i per la transparència en les seues assignacions, afavorint la igualtat d’oportunitats dels veïns i veïnes de tots el municipis de la demarcació de València». En aquesta mateixa línia, la vicepresidenta ha defensat «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis». Per això, Maria Josep Amigó s’ha congratulat «de comprovar la capacitat de treball de les corporacions locals», un fet que «ens permet confiar en que la gestió municipal es troba en sintonia amb l’esperit i les línies de treball marcades pel nou equip de govern de la Diputació de prioritzar la millora de la qualitat de vida de les persones».
Per la seua part, l’alcalde d’Ador, Joan Faus,ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi. «És un goig rebre a la vicepresidenta i representant d’una institució a la que tenim una especial estima, ja que ens ajuda majoritàriament en totes les inversions que realitzem», ha apuntat Faus. «Els recursos que rebem de la Diputació resulten fonamentals i necessaris. I gràcies a aquests fons podem invertir en aquelles necessitats bàsiques per al nostre municipi i per a la ciutadania», ha remarcat Faus. En total, en el que va de legislatura el consistori d’Ador ha rebut 383.964 euros, entre els quals es compta per al present exercici 2017 amb 88.578 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– i altres 32.000 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal.
Condicionament del Cementiri
Durant la seua estada a Ador, la vicepresidenta ha visitat diferents intervencions executades amb fons provincials. En aquest sentit, l’alcalde Joan Faus ha explicat que amb els recursos aportats per part de la Diputació de València «hem procedit al reasfaltatge de diferents carrers i vies, així com el condicionament d’alguns espais de titularitat municipal».
En concret, aquest és el cas de l’asfaltatge dels camins Raconc i Cister, per als quals s’ha disposat d’un total de 26.845 euros corresponents al Pla de Camins i Vials 2016-2017 de la Diputació de València.
També s’ha executat el condicionament del Cementiri Municipal, per al qual s’ha disposat de 36.607 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) del 2016.