El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina 1.377.159 euros a set municipis de L’Horta Oest, que invertiran les ajudes en actuacions de millora d’instal·lacions esportives, l’eliminació de barreres arquitectòniques, l’adequació d’espais públics, la repavimentació de voreres i el condicionament d’habitatges socials, entre unes altres.
Per municipis, Alaquàs rebrà del PPOS un total de 186.336 euros que invertirà en la construcció d’una pista de tennis en les instal·lacions esportives de El Terç, l’eliminació de barreres arquitectòniques, obres de renovació d’edificis educatius, obres d’adequació d’espais urbans, la instal·lació d’un sistema de vigilància i protecció en el Castell-Palau d’Alaquàs, a més del subministrament de mobiliari urbà en espais públics, el subministrament d’un sistema d’automatització i control del Passatje Jove i la instal·lació de caixers automàtics. Aldaia tindrà 224.997 euros per a construir tres naus i dos columbaris en el cementeri, així com un centre d’entrenament de coloms. Els 199.240 euros que rebrà Manises s’invertiran en la reparació del clavegueram de els carrers Vinya, Roses, Cova Santa i Clemente Julián.  Per la seua banda, Mislata comptarà amb 199.693 euros per a repavimentar voreres en els carrers Hospital, Antonio Molle, Tomás Sanz, Francisco Sastre, Llíria, Túria, Alt Palancia, José Pome, Major i Dolores Ibárruri. Quant a Picanya, que rebrà 157.253 euros, desenvoluparà un projecte d’adequació de sanejament del poliesportiu municipal. I Quart de Poblet invertirà els 207.401 euros del PPOS en la renovació dels jocs infantils del parc Sant Onofre i el condicionament de la zona verda en el carrer Ermita de Sant Onofre i plaça Sant Rafael per a la instal·lació de dues pistes esportives.  Finalment, la Diputació de València destinarà un total de 202.239 euros del PPOS al municipi de Xirivella. La inversió del Pla servirà per al condicionament d’habitatges socials municipals, l’adequació dels paelleros i el quiosc del parc municipal Pablo Iglesias de Xirivella, la renovació del sistema d’il·luminació en el recinte de Vasos de la piscina coberta del poliesportiu municipal Ramón Sáez, la instal·lació de serralleria exterior en el bloc Espai Jove del Centre Ernest Lluch i, per últim, en el clos d’una parcel·la de titularitat municipal del polígon de Faitanar. El doble d’ajudes que en 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província.

La vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, va assegurar que la nova fórmula de repartiment de les ajudes “portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític” Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, va explicar com una de les novetats del Pla “el període ampli per a sol·licitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes”.

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s’han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis, tant els obligatoris com els no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest últim criteri, el nombre de municipis valencians adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera augmente en els pròxims mesos. El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es va pactar amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València i va ser aprovat en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que es va abstenir.

Inversió i obres per municipi en l’Horta oest