La vicepresidenta del Patronat de Turisme-València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, s’ha reunit avui amb Eva Vizcarra, directora junt amb Ana Peláez del documental “L’arquitecte de Nova York” sobre la trajectòria de l’arquitecte valencià Rafael Guastavino i premiat amb el prestigiós “Dofí d’Or” en els Cannes Corporate Mitjana & TV Awards, en la categoria d’Història i Civilització.

Eva Vizcarra ha destacat el suport de València Turisme en la projecció internacional de la figura i de l’obra de Rafael Guastavino. “Aquest premi és també vostre”, ha dit la directora.

Per la seua banda, la diputada Pilar Moncho ha agraït el generós gest d’Eva Vizcarra i de tot l’equip de la productora valenciana Endora Produccions, “que ha sabut mostrar al món, amb qualitat, amb imatges impecables i amb un exquisit relat, la petjada d’un arquitecte valencià que va saber avançar-se al seu temps dibuixant el cel de Manhattan i de les grans ciutats de la costa Est americana, Boston, Baltimore, Washington, Filadèlfia”.

Rafael Guastavino va canviar el sistema de construcció als Estats Units, on va exportar una tradició mil·lenària molt freqüent en l’àrea mediterrània, i la seua volta paredada ignífuga va ser un dels seus grans descobriments.

Un gran nombre d’edificis icònics de Nova York porten la signatura de la Guastavino’s Company, com el Carnegie Hall, el metre de City Hall, la Grand Central Station, la catedral de Saint John the Divine o el Pont de Queensborough, i la seua petjada va ser tan profunda en la ciutat que en la seua necrològica “The New York Times” el va batejar com “L’arquitecte de Nova York”.