Hui el grup de Compromís a la Diputació de València hem presentat una moció per a instar al Govern d’Espanya a modificar la llei d’autorització de transports per carretera per ser “una llei que torna a posar obstacles a milers de transportistes valencians que s’havien associat en cooperatives de treball per a pal·liar els prejudicis que causava la llei anterior de 2007”, en referència a la Llei d’Ordenació de Transports Terrestres (LOTT) que impedia el transport de mercaderies per carretera a professionals amb menys de tres vehicles.

Esta és una llei del tot injusta, ja que “frustra les expectatives laborals dels petits transportistes afectant a prop de 100 mil famílies i a més d’un centenar d’empreses”.

El PP amb la seua majoria absoluta l’ha rebutjat, no volent sumar-se a la resta de partits de l’oposició, que sí que ens han donat el seu suport.

La nova llei, emesa pel govern d’Espanya i que va entrar en vigor el passat mes de gener, dificulta més si cap la situació dels xicotets transportistes, ja que exigeix tindre un mínim de tres vehicles per poder accedir a la llicència de transport pel que els treballadors l’han considerat una nova agressió a un sector que representa el 85% de la indústria del transport de tot l’estat.

“El partit popular valencià tenia ara una bona oportunitat per a crear ocupació i de demostrar que sí defensa els interessos reals dels transportistes valencians i que creu en les possibilitats i la competència d’un sector sobradament solvent”. De fet, hem de destacar “la labor d’ambaixadors que històricament han fet els transportistes valencians en l’estranger gràcies a la taronja i a altres productes quan Espanya estava totalment aïllada de l’exterior”.

Com sempre el PP, ofrenant noves glòries a Espanya i abandonant el País Valencià i la seua ciutadania.