El grup de Compromís a la Diputació de València hem registrat una moció contra el veto de Rússia als productes agrícoles valencians.

La setmana passada, els nostres companys de les Corts Valencianes, Congrés dels Diputats i Europarlament, es reunien amb representants dels sindicats agraris valencians, la Unió de Llauradors i AVA, que els van traslladar la seua preocupació per la pèrdua de milions d’euros i l’atac frontal que representa per a l’agricultura valenciana.

Denunciem també l’erràtica política internacional europea que pren decisions sense tenir en compte les conseqüències que poden tenir per al membres de la Unió, més enllà d’Alemanya, França o el Regne Unit i que habitualment tenen resultats molt negatius per a l’agricultura mediterrània i en particular per la valenciana.

Tampoc podem mantenir-nos en silenci mentre Rússia està gestionant noves condicions de compra amb països que tenen acord preferencials amb la Unió Europea.

Esperem que la resta de grups de la Diputació de València donen suport a la moció per tal d’exigir al Govern Valencià fermesa davant Madrid.