Hem de lamentar el rebuig del Ple de la Diputació de València, amb els vots en contra del PP, a la moció que, el grup de Compromís, hem presentat contra el veto de Rússia als productors hortofrutícoles valencians.

Aquesta és una mala notícia per al sector, però està en sintonia amb els ínfims esforços que ha fet tant el Consell com el Ministeri per l’agricultura valenciana. El que demostra que el PP no té voluntat de defensar els interessos de l’agruicultura valenciana.

Per això, des de Compromís trobem a faltar mesures més contundents i concretes per part de la Comissió Europea i el Ministeri.

De fet, Compromís ja ha presentat iniciatives en altres instàncies polítiques on té representació per a pal·liar els efectes negatius del bloqueig que Rússia acaba d’iniciar i per a reconduir el que considerem una erràtica política internacional europea que pren decisions sense tenir en compte les conseqüències que poden tenir per als membres de la Unió, més enllà d’Alemanya, França o el Regne Unit i que habitualment tenen resultats molt negatius per a l’agricultura mediterrània i en particular per a la valenciana.