4/juny/2020. La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, amb l’alcalde de Cullera i també diputat, Jordi Mayor, i el regidor de Medi Ambient, Mobilitat Sostenible i Transparència, Hugo Font, han assistit a la inauguració del nou sistema d’aparcament segur de la Diputació.

El projecte, que s’implanta de manera pionera en la ciutat de Cullera, tracta de promocionar l’ús de la bicicleta particular oferint un sistema d’aparcament per a les bicicletes i patinets de manera segura.

Com explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “la bicicleta, mitjà de transport individual i que permet mantenir les distàncies, es revela com una alternativa tan sòlida com barata en la societat posterior a la Covid-19, a més dels impactes positius sobre la nostra salut física i mental, i en la dels altres, al no contaminar”.

La mobilitat és un dels principals focus de contaminació atmosfèrica i acústica als municipis i per tant, un dels sectors on cal actuar promovent alternatives als vehicles de combustió i sobretot, reduint el nombre de desplaçaments motoritzats.

En aquest sentit, l’Àrea de Medi Ambient és la coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies, el projecte europeu que pretén reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% en 2030.

Molta gent renuncia a l’ús quotidià de la bicicleta perquè a casa no té ascensor o espai i per falta d’un lloc segur per a guardar-la. Per tant, el projecte consisteix en una instal·lació itinerant de dos models d’aparcabicicletes amb l’objectiu que tant la ciutadania com els ajuntaments coneguen la seua existència, les seues característiques i fiabilitat i que, tot plegat, facilite la transició cap a la descarbonització dels desplaçaments urbans.

Els dos models romandran a Cullera (capacitat per a 7 bicicletes i 4 patinets) i Xeraco (capacitat per a 10 bicicletes) durant la temporada estiuenca, és a dir, 4 mesos.

Recull de premsa:

Cullera acull el projecte d’aparcabicis segur de la Diputació #Cullera #Bicis #MediAmbient

Gepostet von Grup Televisió am Donnerstag, 4. Juni 2020

https://www.levante-emv.com/ribera/2020/06/04/proyecto-pionero-cullera-aparcar-bicicletas/2017873.html

https://www.elperiodicodeaqui.com/epda-noticias/cullera-estrena-el-proyecto-de-aparcabicis-seguro-de-la-diputacio-de-valencia/214634

https://valenciaextra.com/es/cullera-parking-para-bicis-energia-solar/

https://www.lasprovincias.es/ribera-costera/cullera-abre-parking-20200604151157-nt.html

https://www.elperiodic.com/cullera/cullera-abre-parking-para-bicis-videovigilancia-funciona-energia-solar_684589