Des de Compromís de la Diputació de València s’aposta fermament per la búsqueda d’una alternativa que siga compatible amb la protecció del Parc Natural del Túria.

El grup Compromís de la Diputació s’ha reunit amb la Plataforma En defensa del paisaje de Pedralba i la Coordinadora por una Serranía viva per analitzar la situació del projecte de la variant sud de la carretera de Pedralba mentre es resol, per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament rural, Emergència climática i Transició ecològica, el recurs per la vigència de la DIA i les al·legacions al PORN.

En la reunió han estat presents els cinc diputats de Compromís, Maria Josep Amigó, Xavier Rius, Mentxu Balaguer, Dolors Gimeno i Glòria Tello; la presidenta de la plataforma Gloria García; la representant de la coordinadora María Santolaria; el regidor de Compromís en Villar del Arzobispo, Luís Suller; i la regidora de Compromís en Pedralba, Mercedes Cuesta.

Des del grup de Compromís en la Diputació de València apostem fermament per la protecció del riu i de les hortes del Parc Fluvial del Túria per fer front a l’emergència climàtica. És per això que cal ser prudents i esperar que la Conselleria resolga definitivament la vigència de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) i l’aprovació del PORN.

Considerem que tant els veïns i veïnes de Pedralba com totes les persones usuàries del Parc Natural tenen dret a poder fer compatible el fet de gaudir d’este espai natural únic i al mateix temps poder projectar una carretera alternativa que solucione definitivament els greus problemes de trànsit que pateixen a Pedralba i siga respectuosa amb el medi natural.