● En total 52 municipis, 18 mancomunitats i 7 agrupacions de municipis reben 615.165 euros per a la redacció de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

 ● La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, destaca que “la mobilitat a les ciutats és un repte que hem d’encarar des de les administracions posant a les persones en el centre de les polítiques públiques”.

Ladelegació de Mobilitat Sostenible de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha publicat la resolució de les ajudes per a la redacció de PMUS, un instrument de participació ciutadana per a mitigar el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire i reduir el soroll generat pel trànsit.

Com explica de diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, els PMUS “permeten ordenar les diferents xarxes de mobilitat, com són els i les vianants, ciclistes, transport públic, el vehicle privat, l’aparcament i la distribució de mercaderies, tenint sempre present la seguretat viària i la salut”.

La resolució, publicada la setmana passada, subvenciona amb 6.000 euros a 43 pobles de menys de 10.000 habitants; 9 pobles d’entre 10.000 i 20.000 habitants amb 7.000 euros; 18 mancomunitats amb un global de 240.000 euros; i 7 agrupacions de municipis amb 50.000 euros en total, amb un global de 615.165 euros.

Les ajudes són prepagables, tenen un termini d’execució i de justificació d’un any i complementen l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació, que s’han convertit en el full de ruta de les actuacions mediambientals dels ajuntaments de les comarques valencianes.

Els 43 pobles d’entre 3.000 i 10.000 habitants beneficiats amb 6.000 euros són: Vallada, Corbera, Daimús, Serra, Alfara del Patriarca, Gilet, Simat de Valldigna, Albalat de la Ribera, Vinalesa, Godelleta, Faura, Villar del Arzobispo, La Llosa de Ranes, Bonrepós i Mirambell, La Font d’En Carròs, Albuixech, Bocairent, Vilallonga, Moixent, La Pobla Llarga, Bellreguard, Aielo de Malferit, Sollana, L’Alcúdia de Crespins, Xeraco, Benigànim, Guadassuar, Albaida, Nàquera, Turís, Canet d’en Berenguer, Castelló, Rocafort, Almàssera, Foios, Montserrat, L’Olleria, Cheste, El Puig de Santa Maria, San Antonio de Benagèber, Bunyol, Massanassa i Vilamarxant.

Els 9 pobles d’entre 10.001 i 20.000 habitants amb una subvenció de  7.000 euros són: Alberic, Benaguasil, Picanya, L’Alcúdia, Canals, Benetússer, Chiva, Massamagrell i l’Eliana.

Les 18 mancomunitats, amb una subvenció d’entre 5.000 i 22.500 euros, són: la Vall d’Albaida, Costera-Canal, Ribera Alta, la Serrania, la Safor, la Baronia, la Canal de Navarrés, Tierra del Vino, Ribera Baixa, Camp de Túria, Hoya de Buñol-Chiva, l’Ènova, Alto Túria, Racó d’Ademús, de les Valls, el Tejo, de la Valldigna i Intermunicipal de l’Horta Sud.

Les 7 agrupacions de municipis, amb una subvenció d’entre  5.000 i 12.500 euros, són: Ràfol de Salem, Benavites, Bellús, Zarra, Sellent, Massalavés i Antella.