• La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, acudix a la sessió de constitució de l’entitat que tindrà la seua seu a Elx

20/10/2021

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha participat en la sessió de constitució de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori celebrada a l’Ajuntament d’Elx.

L’organisme autònom, adscrit a la Conselleria de Política Territorial, exercirà les competències de protecció de la legalitat urbanística i està presidit per la Secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco, amb la direcció de Manuel Civera.

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori té com a finalitat essencial vetlar per la utilització racional i legal del sòl, d’acord amb el que disposen la Llei 5/2014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana i la resta de legislació urbanística.

La Generalitat, a través de l’Agència, exercix les potestats autonòmiques de protecció de la legalitat urbanística respecte a infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, amb el caràcter de competència pròpia en concurrència amb la municipal.