• La trobada ‘Experiències supramunicipals de gestió de residus sòlids urbans’, organitzada per la Mancomunitat de la Ribera Alta, s’ha celebrat en Alzira
  • La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, destaca que “en matèria de residus, l’estratègia de la Diputació és la diagnosi, l’acció i l’educació ambiental a través de Reacciona”

25/11/2021

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha participat en la taula inaugural de la jornada ‘Experiències supramunicipals de gestió de residus sòlids urbans’, organitzada a Alzira per la Mancomunitat de la Ribera Alta.

En l’acte també han participat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el director general d’Administració Local, Antoni Such; el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; i la vicepresidenta de la Diputació, qui ha destacat que “en matèria de residus, l’estratègia de la Diputació és la diagnosi, l’acció i l’educació ambiental a través de la convocatòria Reacciona”.

La vicepresidenta Amigó ha explicat que “dins de la convocatòria Reacciona, que creàrem l’any passat, hem invertit prop de 600.000 euros per a la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus. El primer pas és saber quins i quants residus estem produint i què hem de fer, de la mà de la ciutadania, per assolir els objectius fixats pel Pla Integral de Residus”.

“Actualment, 53 municipis i 3 mancomunitats ja tenen el seu Pla de Gestió de Residus i altres 50 municipis i 5 mancomunitats van a començar a redactar-lo ara. A més, hem destinat un milió d’euros per a la implantació de les accions proposades en estos Plans, com per exemple, el compostatge domèstic o comunitari; l’aprofitament energètic dels bioresidus; la recollida porta a porta o fins i tot, la compra de maquinària per al tractament de la palla de l’arròs per a evitar la seua crema. És a dir, li donem una continuïtat als Plans redactats i aprovats prèviament per les entitats locals” ha subratllat la responsable de Medi Ambient de la Diputació, Maria Josep Amigó.

Respecte de l’educació ambiental “l’any que ve, 38 educadors i educadores ambientals, 26 a jornada completa i 12 a mitja jornada, recorreran les comarques valencianes per a sensibilitzar i formar a la ciutadania” ha anunciat la vicepresidenta.