• La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, acompanyada per l’alcalde del municipi, Àlex Ruiz, visita la instal·lació fotovoltaica a l’edifici de l’ajuntament

03/12/2021

La diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno, ha visitat amb l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, la instal·lació fotovoltaica de 27 kW de potència per a l’autoconsum energètic de l’edifici de l’ajuntament, que ha rebut una ajuda de 25.367 euros de la convocatòria Reacciona 2020.

Tant Dolors Gimeno com Àlex Ruiz han destacat “l’interés de Bellreguard per apostar per un model energètic més autosuficient, net i local”.

Així mateix, dins del pla Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació, la localitat ha rebut una subvenció per a la redacció del Pla Local de Gestió de Residus, una altra per a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), i una ajuda per a les obres de millora de la xarxa de separació d’aigües, amb una inversió total de 126.767 euros.

Més d’un milió d’euros en ajudes

Bellreguard ha rebut en els últims dos anys 1.355.473 euros de la Diputació de València en diferents programes i ajudes, on cal destacar, a més de les de Medi Ambient, les rebudes per projectes Smart cities, foment de la participació ciutadana o les ajudes de l’àrea de Cultura, a més dels Fons de Cooperació Municipal, que han sumat en les últimes convocatòries mig milió d’euros.

Les entitats privades del poble també han rebut un global de 19.162 euros durant els exercicis 2020-2021 a través de l’àrea de Cultura de la Diputació de València.