• La diputada de Normalització Lingüística acudix a la presentació del calendari 2022 inclòs en les activitats del Pla de Normalització Lingüística subvencionat per la Diputació de València
  • El calendari, està il·lustrat per l’alcudiana Marta Palop, amb la participació de l’escriptora local Elisa Ferrer Molina

28/12/2021

L’àrea de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha col·laborat en l’edició del calendari de dones escriptores 2022 de l’Alcúdia de Crespins, un almanac il·lustrat per l’alcudina Marta Palop on cada mes es dedica a una dona, començant gener per Isabel-Clara Simó i finalitzant desembre amb l’escriptora alcudiana Elisa Ferrer Molina.

El projecte forma part del Pla de Normalització Lingüística subvencionat per la Diputació de València, i ha permés la contractació d’una tècnica lingüística per a la redacció del pla i altres tasques d’implantació de la promoció del valencià en la localitat. El calendari és a més una iniciativa conjunta amb l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament.

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, va felicitar l’Ajuntament per la campanya de dinamització per difondre els referents femenins de la literatura en valencià i destacà l’encet en la tria de les escriptores que acompanyaran als alcudians i alcudianes al llarg de l’any des de les fulles del calendari. Per la seua part, l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, va agrair la col·laboració de la Diputació de València en l’edició del calendari que arribarà a totes les cases del poble.

Les escriptores del calendari són Isabel-Clara Simó, Matide Asensi, Anna Moner, Encarna Sant-Celoni, Isabel Canet Ferrer, Maria Josep Escrivà, Laura Gallego, Pepa Guardiola, Raquel Ricart i Leal, Isabel García i Canet, Fani Grande i Elisa Ferrer Molina.