• El museu de la Diputació completa el cicle expositiu dedicat al canvi climàtic amb esta mostra fotogràfica
  • Les fotografies de Sebastià Hernandis i Marieta Martínez exposen la realitat de la mar i dels oceans perquè siguem conscients de la situació

03/01/2022

La contaminació per plàstics és un fet palpable que afecta l’ecosistema marí i acaba repercutint en totes les escales (turisme, consum, economia…). La Diputació de València mostra esta preocupant realitat a través de les imatges captades per Sebastià Hernandis i Marieta Martínez, recollides en l’exposició titulada ‘Emprentes al Mar’ amb la qual el MuVIM completa el cicle dedicat al canvi climàtic.

La dependència que hui dia tenim del plàstic és absoluta; no obstant això, la seua baixa biodegradabilitat fa que la majoria d’estos materials acaben en el medi natural, molts en la mar. Al llarg de l’hivern, després de cada temporal, la mar retorna a les ribes i espigons gran quantitat de plàstics, molts d’ells amb diversos anys d’antiguitat.

‘Emprentes al mar’ és una xicoteta mostra de la realitat de la mar i dels oceans del planeta a través de 21 imatges amb les quals es reflectix el que podem trobar en les aigües i platges de la Comunitat Valenciana. Les fotografies de Sebastià Hernandis i Marieta Martínez porten la realitat de la nostra mar a la superfície perquè siguem conscients de la situació, com una crida a l’acció, al canvi de consciència.

Restes de deixalles diverses, botelles, sabatilles, xarxes, aparells de pesca… “Imatges que conviden a la reflexió, a replantejar-nos la direcció que volem seguir i la mar que deixem als que vindran”, explica Glòria Tello, diputada responsable del MuVIM. Restes i records d’un estiu passatger que perduraran anys ací a baix, plàstics i microplàstics recollits en l’arena i en l’aigua, xarxes atrapades que continuen pescant sense necessitat. La mostra pot visitar-se fins febrer del 2022 a la Sala de la Torre del MuVIM, amb accés gratuït i horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores de dimarts a dissabte, i de 10 del matí a huit de la vesprada diumenges i festius.

Three Knots

L’exposició és el resultat d’una selecció, a càrrec de l’editora Marieta Martínez, de fotografies preses durant expedicions del projecte cultural ‘Three Knots’. Un projecte que, a través de publicacions en paper i exposicions de fotografia, transmet la necessitat de conservar el medi marí.