Xestalgar protagonitza aquest cap de setmana l’espai d’oci familiar «Els pobles a la Bene», habilitat pel Centre Cultural La Beneficència, amb el qual es pretén «donar a conéixer els aspectes patrimonials i paisatgístics de la província», segons ha explicat Xavier Rius. L’objectiu és connectar el públic familiar a través de manualitats, tallers i activitats al·lusives a monuments valencians.

Les manualitats infantils es desenvolupen els dissabtes, des de les 12:00 fins a les 14:00 h, i diumenges, a partir de les 10:00 fins a les 14:00. Durant aquest període els xiquets podran crear figures de cartó representatives dels museus d’etnologia i prehistòria i, posteriorment, podran pintar-los i personalitzar-los al seu gust.

Al costat de les sessions didàctiques s’instal·larà una caseta d’informació general sobre els recursos culturals i paisatgístics de Xestalgar. La difusió de la informació cultural es reforça amb el propi taller.

Els concerts i les nits musicals de «la Bene»

El dissabte el Centre Cultural de la Diputació ofereix, a les 17:00, dansa, poesia i música del Renaixement. Des de la música purament instrumental a les famoses chansons de tema amatori passant per les pavanes, cançons ballables de taverna o una xacona per a unes noces i, per descomptat, una petita representació del sagrat i el misticisme.

A les 23:00, la cantant, guitarrista, compositora i ballarina senegalesa Jady Seck ofereix un espectacle que, unit a la seua música fusió afro i el seu magnetisme personal, sorprendrà escènicament els assistents amb la seua manera d’interpretar el seu esperat àlbum.

Visita guiada a «la Bene»

Els diumenges a les 11:00 la Beneficència fa un recorregut guiat per l’edifici històric començant pel vestíbul i passant pels seus patis, l’antiga església neobizantina i les peces més representatives dels dos museus que varien cada setmana.

Concerts de cor Retrobem la nostra música

La Coral Harmonia Polifònica de València, fundada en 2010 i composta per persones majors de 50 anys sota la direcció de Gonzalo Luque Turo i que ha oferit nombrosos concerts a València a més d’altres llocs com Santiago de Compostel·la, Santillana de Mar o Portugal, donarà un concert el diumenge a les 19:00.