• La Diputació és present en les Trobades de la província de València amb el lema ‘L’escola que ens fa lliures’, “un espai de convivència entre la comunitat escolar de les nostres comarques”, ha informat la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno

07/04/2022

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València participa en les Trobades d’Escoles en Valencià d’Alfarp (la Ribera), Benigànim (la Vall d’Albaida) Campanar (València), Canet d’en Berenguer (Camp de Morvedre), Quart de Poblet (l’Horta Sud) Rafelbunyol (l’Horta Nord) la Llosa de Ranes (la Costera), Casinos (el Camp de Túria) i Miramar (la Safor).

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha manifestat que “les Trobades són un espai de convivència entre la comunitat escolar de les comarques, una festa per la llengua on la Diputació és present per a donar suport a la promoció del valencià”.

En l’estand de la Diputació de València les famílies participen en L’arrel de les paraules,un fotoreclam (photocall) amb l’etimologia de les paraules de l’escola i la família, com per exemple: “Jugar”, del llatí iocari, fer una cosa amb alegria; “Pati” de l’occità pati/patu; “Prat” o lloc on pasturar; “Pissarra”, del basc lapitz-arri, pedra o llosa; “Raspall”, del germànic hraspom, raspar o rascar; “Tabal”, de l’àrab tabl, tambor, etc.

Els participants reben com a obsequi un necesser amb una de les paraules i l’etimologia, que explica d’on provenen amb un disseny de la Casa Cantonera. Els necessers, disponibles en deu colors diferents, mostren les deu paraules guanyadores d’una selecció feta pels usuaris de les xarxes socials de la Unitat de Normalització Lingüística. Uns espais on apareixen publicades les fotografies: Facebook «Valencià a la Dipu», Twitter @ValenciaalaDipu i Instagram @ValenciaalaDipu. Els seguidors en les xarxes socials reben informació de les activitats i de les subvencions, ajudes, cursos i tallers de promoció d’ús del valencià, a més d’un servei de consultoria lingüística.

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València participa en les Trobades d’escoles en valencià des del 2016, amb un fotoreclam i activitats que s’han convertit en els més visitats i esperats de la jornada.