El diputat de l’Àrea de Cultura, Xavier Rius, visità l’alcaldia de Xirivella per conéixer de primera mà els problemes i necessitats culturals que afecten la localitat. L’encontre es va fer en companyia de l’alcalde de la localitat, Michel Montaner, i del tècnic de l’àrea de cultura, Vicent González (Sanfran).

Els representants de Xirivella han fet veure el crític moment que pateixen les administracions locals a l’hora de gestionar pressupostos molt ajustats i que han anat a la baixa al llarg dels darrers anys. Tot i així la localitat ha fet una aposta ferma per mantenir la supervivència de la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella, una fita que enguany arribarà a la XXIIena edició i que al llarg d’aquestos temps ha estat un referent en aquest tipus d’encontre de l’humor adreçat a menuts i majors.

Xavier Rius ha confirmat la voluntat de l’Àrea de Cultura per continuar donant suport a aquest tipus de projectes culturals singulars. “Són projectes que ajuden a posicionar i donar visibilitat a poblacions que també poden esdevenir potents focus d’atracció cultural i turística”, ha comentat el diputat. En eixe sentit, continuava el diputat Rius, l’Àrea de Cultura de la Diputació continuarà mantenint aquells convenis que ajuden a promoure aquest tipus de singularitats culturals fora de la ciutat de València i que contribuïsquen a descentralitzar la cultura.

Posar en valor la figura de Ramon Muntaner

Xavier Rius també ha fet palés el seu interés a contribuir a posar en valor la figura de Ramon Muntaner (1265-1336). Muntaner fou cavaller i cronista de la Corona d’Aragó, i tingué un vincle molt estret amb Xirivella, població on va escriure al llarg de tres anys la seua Crònica.