La vicepresidenta de la Diputació de València es felicita d’haver posat fi a una empresa pública que arrossegava l’herència nefasta de vint anys de gestió del PP, alhora que es contribueix a anar aprimant les estructures que depenen de la Diputació.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha declarat avui, després que dimarts passat es produira el tancament definitiu de l’empresa pública Divalterra, que “el que va ser ja un objectiu de la coalició que vam assumir el govern de la Diputació al 2015 després de 20 anys de governs del PP, i que jo mateix vaig anunciar explícitament ja al juliol de 2018, és a dir, el tancament ordenat de l’empresa pública Divalterra, per fi és una realitat. Malgrat les innobrables qüestions jurídiques que hem hagut d’anar solventant, el procés ha finalitzat d’una manera satisfactòria”.

Amigó ha remarcat que “ens vam comprometre a fer les coses bé, i així hem fet. Des del Consorci Provincial de Bombers, que jo presidisc, s’ha assumit el repte enorme d’absorbir les tasques i una part molt important del personal de les Brigades Forestals de Divalterra, de manera que les funcions que venien realitzant s’incardinen dins les tasques del Consorci per tal de previndre i combatre els incendis forestals. Es tractava i es tracta que aquelles funcions que duia a terme Divalterra i que eren rellevants no es deixen de fer, alhora que es garanteixen els drets de les persones treballadores, com hem mantingut des del primer moment”.

La vicepresidenta ha afegit que “Divalterra representava un llast del qual per fi ens hem pogut desfer. Una empresa que arrossegava l’herència nefasta de vint anys de gestió del PP, amb tot el que això representa. A més a més, aquest tancament va en la línia d’aprimar les estructures que depenen de la Diputació, fet que també considere ben positiu, ja que s’assoleix sense deixar de prestar cap servei essencial als municipis gràcies a l’absorció de les Brigades per part del Consorci de Bombers”.

Notícia publicada al Levante-EMV el 24 de juny de 2022. Llegeix ací