• L’esdeveniment ha comptat amb l’assistència de la diputada de Transparència i Responsabilitat Social, Mentxu Balaguer, i l’alcalde de la localitat i també diputat provincial, Juan Ramón Adsuara

21/11/2022

L’àrea de Bon Govern, Transparència, Responsabilitat Social i Participació de la Diputació de València ha rebut un reconeixement en la Cumbre Internacional ODS y Agenda 2030 celebrada a Alfafar, pel suport als ajuntaments de la província.
L’esdeveniment s’ha celebrat en la recentment rehabilitada Alqueria del Pi, amb l’assistència de la diputada de Transparència i Responsabilitat Social, Mentxu Balaguer, i l’alcalde de la localitat i també diputat provincial, Juan Ramón Adsuara. A més de l’ajuntament local, també han participat en l’organització la Red Iberoamericana de Buen Gobierno e Igualdad (RIBGI) i el Instituto Iberoamericano de Gobernabilidad e Innovación, i ha comptat amb la col·laboració de la Escuela de Gobierno de la Organización de los Estados Americanos (OEA).


El principal objectiu d’esta trobada iberoamericana és crear xarxes col·laboratives entre diverses entitats públiques i organitzacions per a la implementació dels ODS i Agenda 2030 en l’àmbit local. A més, este cim aspira a ser un espai on compartir experiències, aprenentatges, reptes i desafiaments de les administracions públiques, associacions i empreses. Un aprenentatge en conjunt per a promoure el desenvolupament de polítiques públiques, estratègies i planificacions que canalitzen esta dècada marcada per l’acció sostenible.

La cita ha servit per a compartir experiències i escoltar les aportacions de professionals d’Espanya, l’Equador, el Perú, Colòmbia, Panamà, l’Argentina i el Brasil; països amb diferents cultures però amb mateixes inquietuds que requereixen d’una solució urgent. D’esta manera, ha sigut clau per a generar sinergies entre universitats, institucions i corporacions.