• L’obra per a eliminar el risc de despreniments en la muralla del castell de Castielfabib ha sigut subvencionada per l’àrea de Medi Ambient de la corporació provincial

09/01/2023

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha subvencionat el 97,5% de l’obra executada en la muralla sud i oest del castell de Castielfabib, amb la finalitat d’assegurar els carrers adjacents en el vessant de la muntanya i eliminar el perill de despreniments en el municipi del Rincón de Ademuz.

El nucli urbà de Castielfabib està situat sobre un talús sobre el qual s’assenta el seu castell i, a causa de l’estat dels murs de la fortalesa i del promontori sobre el qual està situat, “es produïen continus despreniments de pedres, principalment als carrers d’Enrique Fornás i de la Reixa, així com en un magatzem i un mirador municipal, amb el consegüent perill per a les persones i les vivendes. Per això, des de la Diputació hem actuat per a solucionar este problema i eliminar este risc”, explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Els treballs realitzats, adjudicats per un import de 48.037 euros, han consistit en el desbrossament i la neteja dels mampostos solts, la retirada de materials caiguts, la consolidació dels remats amb morter i el repàs dels punts afectats en el mur.

A més, s’ha col·locat una malla impermeable per a evitar la filtració de l’aigua en el mur i s’ha instal·lat una malla de xarxa de cable i de triple torsió bulonada al terreny per a assegurar la zona.