• L’acte s’inclou en la programació de l’exposició “De granotes, gats i palmeres. Els orígens del Levante UD, una producció del Museu Valencià d’Etnologia amb la col·laboració del Levante UD

27/01/2023

L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, amb la col·laboració del Levante UD acull l’exposició “De granotes gats i palmeres. Els orígens del Levante UD” una mostra sobre el naixement i l’evolució de l’equip de futbol degà de la ciutat, i en la que també s’inclouen actes al voltant de la mostra.

La sala Alfons el Magnànim ha acollit la projecció i narració en directe del documental de l’ascens del LEVANTE UD a primera divisió en 1963, a càrrec de Carles Ayats, i amb una posterior tertúlia amb Emilio Nadal, Yolanda Damià i Paco Nadal. El pròxim acte serà el dimecres 22 de febrer a les 19.00 hores amb una tertúlia col·loqui amb els jugadors i jugadores actuals de la plantilla, moderada pel periodista Emilio Nadal.

L’exposició és una producció de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, propietat de la Diputació de València, amb la col·laboració del Levante UD. Està comissariada per José Vicente Aguilar i Asunción García, conservadors de L’ETNO, i per Emilio Nadal i Borja Arce, tots dos membres de l’àrea de Patrimoni del Levante UD.

L’exposició, enfocada des d’un punt de vista divulgatiu, pretén donar a conéixer les fites que han jalonat la història del club. La mostra ens permet conéixer als fundadors dels equips, els camps on van jugar, les antigues samarretes, els títols, les conseqüències de la Guerra Civil, la fusió, les relacions entre els jugadors i el club…, fins al primer ascens a Primera Divisió en la temporada 1962-63, quan finalment el gat va pujar a la palmera. Este vell equip és hui un club modern, pioner del futbol femení i estendard en la consideració de l’esport com a eina d’inclusió social.

L’ETNO, en col·laboració amb el club, desenvolupa un programa d’activitats culturals relacionades amb l’exposició: visites guiades, conferències, presentacions de llibres, programes de ràdio i tertúlies amb figures actuals dels equips femenins i masculins.