• Buñol ha acollit la presentació de l’obra de l’autor Federico Verdet, que ha sigut publicada per l’àrea provincial de Cultura dins de la col·lecció ‘Bocins’

02/02/2023

La sala de Cultura El Mercat de Buñol ha acollit la presentació del llibre ‘El moviment obrer en la Hoya de Buñol-Chiva, (1872-1976)’, obra de Federico Verdet publicada per l’àrea de Cultura de la Diputació de València dins de la col·lecció ‘Bocins’.

L’acte va comptar amb la benvinguda del diputat de Cultura, Xavier Rius, l’alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa, i la presentació d’Andreu Ginés. Rius va recordar que ‘Bocins’ és una proposta divulgativa de la història local i de personatges rellevants valencians que troben en esta col·lecció el seu espai editorial per l’especificitat de la seua temàtica.

El llibre fa un recorregut detallat entorn de la història social i política d’una comarca, amb una presència significativa i sempre molt activa del moviment obrer, la influència de sindicats i partits polítics en dècades convulses, i les lluites dels moviments obrers per a aconseguir millores per als treballadors i treballadores.

El llibre és l’exemple palpable d’una excel·lent i exhaustiva investigació, poble a poble, del recorregut que va tindre el moviment-obrer en la Hoya de Buñol-Chiva des de ben entrat el segle XIX fins a la desaparició de la dictadura franquista, tot això presentat amb un llenguatge clar i amé que farà gaudir als lectors.