• La Unitat de Normalització Lingüística llança la quarta convocatòria d’estes subvencions destinades a valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials dels pobles

09/02/2023

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha convocat les ajudes per a la creació dels premis a l’ús del valencià en el comerç local. Es tracta de la quarta convocatòria i com les anteriors, té com a objectiu valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials dels pobles de la província.

Les bases de les ajudes es van publicar en el BOP este dimecres, 8 de febrer. En total són 34 ajudes a ajuntaments de la província de València per a la concessió de premis a l’ús del valencià en el comerç local, l’import de les quals està estipulat en el 80% dels premis concedits, amb una quantia màxima de 3.200 euros per municipi.

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, explica que estes ajudes “són un reconeixement a la tasca del comerç local, amb l’objectiu d’ajudar al sector i a més, donar suport a l’ús del valencià en els establiments i promoure la nostra llengua”.

En la valoració del premi s’inclourà la utilització del valencià en la retolació, la senyalització interna, la documentació administrativa, el marxandatge i l’ús del valencià en les xarxes socials. El termini de presentació de sol·licituds serà a partir d’este dijous, 9 de febrer, fins a l’1 de març de 2023.

Poden acollir-se a estes ajudes els municipis de la província de València. Els ajuntaments podran organitzar els premis d’acord amb la seua realitat socioeconòmica, però hauran de considerar, com a mínim, una d’estes modalitats: premi al comerç local per l’ús del valencià en la retolació i en el material imprés (factures, albarans, bosses, dissenys); o bé premi al comerç local per l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies (pàgines web, xarxes socials, programari de gestió, adaptació en noves tecnologies, etc).