• La Big band de jazz del Conservatori Superior de Música de València obri el cicle este dissabte 13 de maig

12/05/2023

Este dissabte 13 de maig en el Monestir de Llutxent, propietat de la Diputació de València, arranca un nou cicle de Música en construcció en la seua adaptació descentralitzada.

El programa Música en Construcció està dedicat a la promoció dels talents i joves promeses valencianes, i a la difusió del patrimoni musical valencià. Al llarg de tot l’any se succeixen una sèrie de concerts en el Saló Alfons el Magnánim del Centre Museístic La Beneficència, i ara, al maig, s’inicien, com en altres anys, els concerts adaptats al claustre del Monestir de Sant Domènech, en la localitat de Llutxent (La Vall d’Albaida).

L’àrea de Cultura de la Diputació de València, organitzadora i promotora dels concerts, compte per a la realització dels mateixos amb la col·laboració de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i els conservatoris de la província de València.

El diputat de l’àrea de Cultura, Xavier Rius, ha destacat l’interés de la seua àrea en projectar la música i la cultura en tots els racons de la província, per xicotets o allunyats que puguen estar de la capital, i ha agraït la important col·laboració de l’Ajuntament de Llutxent.

Les actuacions a Llutxent tindran lloc els dies 13 de maig, 3 de juny, 8 de juliol, 4 d’agost i 9 de setembre, i es complementaran amb la programació habitual en el Centre Museístic La Beneficència. Com a concerts inaugurals, la subseu del cicle comptarà amb la col·laboració de l’Orquestra de jazz del Conservatori Superior de Música ‘Joaquín Rodrigo’ de València, amb un poderós repertori per a big band, escrit íntegrament pel mestre Neal Hefti (1922-2008).

El dissabte 3 de juny seguirà l’orquestra simfònica del Conservatori Professional de Música d’Oliva, que celebrarà el seu 25 aniversari.

El 8 de juliol, a les 20 hores, Marcos Ripoll presentarà el seu espectacle ‘Entre dues èpoques’, un duo de tuba i piano on s’interpretaran peces de compositors valencians com Eduardo López-Chavarri o Rafael Talens.

El acordeonista ontinyentí Pau Barberà i el grup Sons d’Embat seguiran el 4 d’agost, a les 20 hores, amb un repertori de cançons pròpies i versions dins del gènere “músiques del món”, amb un llenguatge particular i nou basat en cançons d’arrel.

Finalment, el 9 de setembre, a les 20 hores, el Quintet Casulana, guanyadores del premi Clara Campoamor 2018, interpretaran diversos quintets per a piano i cordes de Xostakóvitx, Borodin i de la jove compositora valenciana Sara Galiana.

Les activitats en el Monestir són d’entrada lliure fins a completar aforament i compten amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Llutxent.