• ‘Diaris oberts’ és una mostra dels registres personals de l’artista de Castelló de la Plana, Lidón Artero, que es podrà visitar al museu de la Diputació de València fins al 3 de setembre
  • “Estos diaris oberts són la suma de les imatges que formen el nucli del meu treball, una memòria que em permet recordar experiències, comunicar-les i compartir-les”, explica l’artista
  • 08/06/2023

08/06/2023

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) obri al públic l’exposició ‘Diaris oberts’, de l’artista Lidón Artero. La mostra, comissariada per Alfia Leiva i que es pot visitar des del dia 8 de juny fins al 3 de setembre a la Sala Alta del MuVIM, és el resultat del treball i síntesi dels diaris personals de l’artista de Castelló de la Plana.

“Lidón Artero realitza registres personals minuciosos, expressats com dibuixos, apunts, fotografies, pintures, anotacions i textos que van enriquint el seu discurs, creant punts d’unió i construint xarxes que constitueixen el relat de les vivències de l’artista”, explica la diputada del MuVIM, Glòria Tello.

Diaris per a recordar experiències, comunicar-les i compartir-les

Per a Artero, estos diaris oberts “són la suma de les imatges que formen el nucli del meu treball, una memòria que em permet recordar experiències, comunicar-les i compartir-les, perquè estos diaris em tornen la creença que tot allò va ocórrer, generant la necessitat de representar-ho”.  A través de les seues pintures, l’artista ens permet entreveure el seu món íntim, demostrant el valor i la valentia per a mostrar els seus sentiments més personals i regalar-nos estos ‘Diaris oberts’.

En paraules de la comissària, Alfia Leiva, “veure la seua obra terminada, el seu món més íntim, els seus apunts als ‘Diaris oberts’ ens mostra el pas a pas de la seua creació, de manera que activa els seus records acumulats a través de diaris interminables, com ho han fet altres artistes de les més diverses cultures, com Frida Kahlo o Leonardo da Vinci”.

Lidón Artero Mut (Castelló de la Plana). Formada a la Facultat de Belles Arts de València, la seua passió per la comunicació i la necessitat de relacionar-se amb unes altres cultures la duu a realitzar el postgrau a la School of Visual Arts (SVA) de Nova York. Durant la seua estada a la ciutat participa en diferents exposicions. Doctora per la Universitat Politècnica de València amb la tesi Despliegue narrativo de la imagen: Diarios Abiertos, diaris dels quals emanarà la seua producció més emblemàtica i significativa. Ha exposat en ciutats com ara Lieja, Barcelona, Reykjavík o Ginebra, i ha rebut importants premis i reconeixements en el món de les arts plàstiques. La seua profusa obra es troba en diverses col·leccions d’Espanya, Europa i Amèrica del Nord, tant públiques com privades.