La Diputació de València entre l’esquerra i l’extrema dreta

13 de juliol de 2023

Demà divendres es vota si la Diputació de València continua estant governada per l’esquerra o si passa a mans de la dreta i l’extrema dreta.

Els diputats i les diputades de Compromís hem estat treballant des del primer minut perquè la Diputació de València continue tenint un govern de progrés, i així complir la voluntat expressada per la ciutadania en les passades eleccions. Així, estem dialogant amb el PSPV-PSOE i amb la Vall Ens Uneix d’una manera oberta i constructiva, sense línies roges i amb generositat, i sempre amb la vista posada en un acord que entenem imprescindible.

De fet, a hores d’ara confiem en què este acord puga ser una realitat, i continuem treballant perquè així siga.

Com vam anunciar, Compromís ja vam aplegar a un acord programàtic amb el PSPV-PSOE per a donar suport al seu candidat com a President de la Diputació, en tant que és la força progressista majoritària.

Siga com siga, i davant del ple d’investidura de divendres a les 12 del migdia, des de Compromís estem oberts a donar suport a qualsevol fórmula o candidatura que servisca per reeditar una Diputació de progrés. Una Diputació de progrés que puga seguir duent a terme les polítiques de repartiment just dels recursos, de suport i assistència als municipis, de cohesió territorial i social, feministes i ecologistes, i que continue fomentant la nostra cultura i la nostra llengua sense censures. Una Diputació d’esquerres que considerem especialment necessària davant l’avanç de la dreta i l’extrema dreta.

Mira el vídeo a Instagram