La Diputació de València comença demà els cursos formatius dirigits a alcaldes, regidors i el personal tècnic dels ajuntaments valencians per a combatre la violència masclista.Les jornades, que s’emmarquen en el Pla Estratègic posat en marxa per la institució, preveuen formar en matèria d’igualtat.

El president, Jorge Rodríguez, inaugurarà a les 19:30 h en el Centre Jove de Xirivella el programa de sensibilització junt amb la diputada de la delegació d’Igualtat, Isabel García, i l’alcalde de la localitat, Michel Montaner.

Aquesta primera sessió reunirà, a partir de les 16:00, prop de 60 treballadors dels consistoris de l’Horta Sud i Oest, per a explicar diverses polítiques públiques que afecten la població jove, incorporar guies en aquest àmbit i informar de les pautes per a ajudar els adolescents a identificar la violència de gènere.

Quatre professionals en matèria d’igualtat i violència masclista impartiran el programa i formaran els assistents en un curs de 60 hores, dividit en tres blocs, que es desenvoluparan en mòduls presencials d’inauguració i clausura combinats amb una formació per Internet.Aquest primer cicle formatiu amb el personal tècnic finalitzarà el pròxim 12 de desembre.

«Aprendre a reconéixer la violència de gènere»

En paraules de la diputada, Isabel García, «és fonamental aprendre a reconéixer la violència de gènere i, per això, necessitem ajudar les regidories a dissenyar polítiques, campanyes de comunicació i activitats per a previndre certes actituds que es desenvolupen entre els adolescents».

«Amb aquestes jornades pretenem desenvolupar eines de lluita que garantisquen la igualtat entre homes i dones», ha declarat García, la qual ha indicat la importància de formar professionals en matèria de violència masclista i «incloure l’educació en igualtat des de la infància».

Tota la informació del curs està disponible en http://rvgdival.es/curso/